Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

De 15 grootste veranderingen in je portemonnee in 2020

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 januari 2020 14:03
    De vergelijking is niet helemaal juist. Jullie wekken nu de indruk dat doordat het belastingtarief over de eerste schijf omhoog gaat er veel meer belasting betaald dient te worden. Dat is alleen juist voor de inkomens tot ca 35.000. Daarboven ga je per saldo minder betalen door het wegvallen van de 2e schijf. Zo ook met de hypotheekrenteaftrek. Jullie wekken de indruk dat de aftrek 3% minder is. Maar in 2019 is de aftrek 49% Bij een belastingdruk van ruim 51% en in 2020 is het 46% Bij een belastingdruk van ongeveer 49%. Per saldo wordt de hypotheekrenteaftrek maar 0,75% minder en alleen voor de mensen die de hypotheekrente kunnen aftrekken tegen het hoogste belastingpercentage.
  2. Maan Arkenbosch 5 januari 2020 18:51
    Omdat in veel gevallen de aandelenbeurs flink gestegen is, ben je meer vermogens rendement heffing kwijt. De spaarrente is nihil en dus nog steeds flink belastbaar terwijl in 2020 door de E.U. voorbereidingen getroffen worden voor een E.U. deposito garantie stelsel, hetgeen betekent, dat Nederlandse spaarders straks garant moeten staan voor negatieve vermogens van Italiaanse,Griekse,Spaanse, Portugese spaarbanken. Dus als die omvallen, moet het renteloze spaarvermogen in Nederland hiervoor garant staan, via in beslag name!!! Het volgend jaar komt de vermogens rendement heffing kater!! (nog meer diefstal) De aflosboete valt nu nog mee, maar gaat de komende jaren met sprongen omhoog. Inmiddels is in Nederland de inflatie 2,6%!! Tel uit je verlies!!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.