Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Business Class en Forum voor Democratie

2.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 118 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2019 13:43
    quote:

    Señor Acero schreef op 30 juli 2019 13:20:

    [...]

    Otten had daar beter weg moeten blijven. Het is zinloos om daar te gaan opbiechten.
    Volgende keer naar de kerk,Henk, naar een lege biechtstoel en stort daar je hart maar uit.
    Dat is beter dan aan een tafel met bn-ers die brabbelen over bakken en oeverloos voetbalgeneuzel.

    En Jinek kwekt,
    Kijkcijfers zijn belangrijk maar Otten heeft niets te zoeken bij praatprogramma s.
    Nieuwsuur kreeg bericht van Henk, ik ga een nieuwe partij oprichten. Een uur later zit hij bij Jinek zijn zogenaamde nieuwe partij te promoten. Johan Derksen partijleider?
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 juli 2019 14:05
    Forum voor Democratie verliest in peiling
    Updated 5 min geleden
    14 min geleden in BINNENLAND

    HILVERSUM - Door de ruzie tussen partijleider Thierry Baudet en Eerste Kamerlid Henk Otten daalt de steun voor Forum voor Democratie. Als er nu verkiezingen worden gehouden, zou de partij 18 Kamerzetels krijgen, komt naar voren uit een peiling van EenVandaag en Ipsos. Dat zijn 3 zetels minder dan een maand eerder en 7 zetels minder dan in april.

    EenVandaag ondervroeg ook mensen die bij de Statenverkiezingen op Forum voor Democratie stemden. Van hen vindt bijna de helft het terecht dat Henk Otten uit de partij is gezet.

    Een op de vijf vindt het onterecht, een op de drie weet het (nog) niet. Ongeveer een op de vijf Forum-kiezers twijfelt over de keuze voor de partij.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 juli 2019 14:20
    Forumkiezer ziet geruzie in de top met afschuw aan: vertrouwen in Baudet daalt

    De achterban van Forum voor Democratie heeft minder vertrouwen gekregen in partijleider Thierry Baudet sinds het geruzie met senator Henk Otten. Dat blijkt uit een peiling van tv-programma EenVandaag en onderzoeksbureau Ipsos.
    Politieke redactie 30-07-19, 13:34

    Onder de kiezers die bij de Provinciale Statenverkiezing op Forum voor Democratie stemden, geeft 77 procent aan vertrouwen te hebben in Baudet als partijleider. Eind april, toen de ruzie met Otten pas net was begonnen, was dat nog 93 procent.

    De ruzie zou ook effect hebben op het aantal zetels dat de partij zou halen als er nu verkiezingen werden gehouden. Volgens de peiling zakt de partij iets in en verliest het 3 zetels. Overigens blijft de partij met 18 zetels in de peiling virtueel nog steeds de tweede partij van het land, net boven GroenLinks (16), CDA (15) en PvdA (14). De VVD staat in deze peiling met 32 zetels ver bovenaan.

    Baudet en Otten hebben samen Forum voor Democratie opgericht. Begin april kregen de twee ruzie nadat Otten in een interview kritiek had geuit op de eigengereide koers van Baudet die te weinig naar anderen zou luisteren. Ook zou Baudet volgens Otten een te rechtse koers varen. Na dat interview beschuldigde Baudet Otten (die toen nog penningmeester van de partij was) van een greep in de kas, maar dat werd later weer ingeslikt.
    Eigen partij

    Vorige week kwam de ruzie tot een nieuw hoogtepunt toen Baudet Otten (in de tussentijd verkozen tot lid van de Eerste Kamer) uit de partij zette. Otten weigert zijn zetel op te geven en wil nu een eigen partij oprichten. Allebei beschuldigen ze de ander van financiële malversaties met partijgeld.

    Uit het onderzoek blijkt dat de achterban verdeeld is over de ruzie. De grootste groep, 45 procent, vindt het een goede zaak dat Otten uit de partij is gezet. Een op de vijf (19 procent) vindt dat onterecht. Ruim een derde (36 procent) van de FVD-stemmers weet niet wat ze van het royement moeten vinden. Wel denkt de meerderheid (54 procent) dat er de komende tijd meer conflicten zullen volgen.
  4. [verwijderd] 30 juli 2019 14:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 juli 2019 14:09:

    [...]
    Bij de FvD kan het altijd gekker...!!!
    De plooien weer glad strijken? Rookmaker zegt, ik acht de kans op succes klein maar ik ga een poging wagen de kemphanen........ Henk zei gisteren, ik heb Baudet al in geen 5 weken ontmoet. Men communiceert nog via twitter etc. Henk heeft aangifte gedaan bij Politie Amsterdam.
    De politie voor het loket, dag meneer Otten of moet ik zeggen senator? Wat is de reden dat u hier bent? Een inbraak? Autodiefstal? Nee, ik kom voor smaad. De politie, moet u dan niet ergens anders zijn?
  5. forum rang 9 rationeel 30 juli 2019 14:44
    quote:

    Chiddix schreef op 30 juli 2019 11:30:

    [...]

    Kijk bijna nooit naar Jinek. Is afhankelijk wie er zit. Als de lavendelsnuiver er is, kijk ik en uiteraard gisteren toen Otten langskwam. Ik vond, dat ze het goed deed het vraaggesprek met Otten. Het klonk als muziek in mijn oren. Ze kwam sterk uit de hoek. Is de eerste keer, dat ik Jinek op het podium hijs(fig).
    Ja, ik voelde me nu ook geroepen om te kijken.
    Inderdaad, ze leek een beetje beter geworden en ook een beetje dikker, wat haar wat normaler maakte.

    De tank viel als een baksteen. Een lelijke man met totaal geen uitstraling. Niet in staat om een samenhangend verhaal te vertellen. Ontbloot van enig gevoel voor wat mensen lollig vinden, zonder gevoel voor de hoofdzaken. Verward. Een zeer narcistische man, die blijkbaar het veld moest ruimen voor Fentrop, en daardoor gekwetst was, en zijn baantje ook kwijt. En dan laten ze Baudet:) zien. Jong, mooi, met altijd een verhaal wat boeit, en aanleiding geeft tot een veelheid aan interpretaties, waar men niet over uitgepraat komt.

    Al met al een totale afgang.

    In het verdere gesprek kwam hij ook totaal niet meer in beeld. Ook nog een houten Klaas.
    Hij wil een partij oprichten, een naam kon hij niet zelf bedenken, en wie denkt hij dat er met hem in zee willen gaan?
  6. [verwijderd] 30 juli 2019 16:20
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 juli 2019 14:54:

    Ondertussen staat er een ding vast: Bodet en de FvD gaan het land niet redden.
    Het ziet er sterk naar uit dat ze helemaal nooit gaan meeregeren en dus in het vuilnisvat van de boreale geschiedenis terechtkomen.
    Meeregeren lijkt mij ook uitgesloten vanwege het klimaatstandpunt. Dat werd al duidelijk bij de coalitievorming Provinciale Staten. Katja Schuurman zag ik gisteren op een andere zender dan NPO en die ging ook meepraten over het FVD. Ze had het over iets bereiken in de politiek en wees op GroenLinks, die wat heeft binnengehaald als oppositiepartij. Wat weet ik niet. Het kabinet is zelf harststikke groen. Doordat er geen meerderheid is in de EK moet het kabinet wel steun zoeken en kunnen oppositiepartijen wat binnenhengelen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 juli 2019 16:48
    ’Ze zijn elkaar nog niet in de armen gevallen’
    Bemiddeling in Forum-rel lijkt kansloos
    author avatar

    Door Alexander Bakker
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Den Haag - De bemiddelingspoging van senator Dorien Rookmaker tussen partijleider Thierry Baudet en de geroyeerde medeoprichter van Forum voor Democratie Henk Otten lijkt uit te draaien op niets.

    Het partijbestuur van FvD staat vooralsnog niet open voor de verzoeningspoging van het Eerste Kamerlid. Otten noemt het initiatief van de politica „bijzonder prijzenswaardig.” De gewezen partijprominent haalt opnieuw uit: „Ook Rookmaker komt er nu helaas achter dat er met dit FvD-partijbestuur geen enkel gesprek mogelijk is.”

    Rookmaker laat aan De Telegraaf weten dat haar ronde langs de hoofdrolspelers in de soap nog niets heeft opgeleverd. „Ze zijn elkaar nog niet in de armen gevallen”, zegt de parlementariër. „Er is nog geen beweging.”

    Rollebollend

    De FvD’er geeft nog niet op. Ze hoopt dat de twee kemphanen nog even de tijd nemen om er nog eens goed over na te denken. „Er zijn drie opties over: weer bij elkaar komen, goed uit elkaar gaan of verder rollebollend over straat.”

    Het initiatief van Rookmaker valt volgens haar goed bij de achterban. „Ik krijg veel steunbetuigingen van onze kiezers”, zegt de senator.

    Door het geruzie lijkt de steun voor Forum voor Democratie af te brokkelen. Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat de partij drie virtuele zetels minder heeft dan een maand eerder en zeven zetels minder dan in april. Als er nu verkiezingen zouden zijn is FvD nog altijd goed voor 18 zetels.

  8. [verwijderd] 30 juli 2019 18:31
    Baudet die ‘per ongeluk’ de grote meneer uithangt met de creditcard van de partij en Otten die ‘per ongeluk’ 9000 euro overmaakt naar zijn minnares uit de partijkas. De heren hebben geluk dat ze in het Boreale werelddeel wonen. In een streng Islamitisch land waren de handjes van beide graaiers er allang afgehakt.
2.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 118 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.