Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,782   +0,016   (+2,09%) Dagrange 0,768 - 0,792 3.814.802   Gem. (3M) 4M

Pharming september 2018

15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 421 422 423 424 425 ... 794 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2018 15:22
    quote:

    Jules B schreef op 18 september 2018 15:18:

    [...]

    Verschuiving markt acuut naar profylaxe. Profylaxe markt waar andere medicijnen worden verkozen boven Ruconest wegens toedieningsvorm. Dat vind ik en fundamentele verandering omdat dit volgens de eerdere voorspellingen helemaal anders lag.
    Onzin. Er is reeds jaren profylaxe op de markt.
  2. Levy 18 september 2018 15:25
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 17 september 2018 16:31:

    [...]

    Ik ben normaal gesproken niet van de complot theorieën.

    De timing van het rapport van Kempen is echter wel degelijk verdacht en opmerkelijk. Onderstaande punten zijn speculatief, maar ik vind het geheel wel aanleiding om argwanend te zijn.:

    • Het rapport lekte uit op vrijdagmiddag circa 15:00 uur vlak voor een cruciale week;
    • Op het moment dat het short percentage van Pharming boven 5% stond;
    • Waarbij de aanname redelijk is dat short partijen waarschijnlijk een heftigere koersreactie hadden verwacht op de goedkeuring van Lanadelumab;
    • Op een moment dat short partijen heel nodig moeten gaan coveren in verband met zeer belangrijke events de komende weken als: 1) FDA besluit Ruconest Profylactisch, 2) Uitkomsten Basel - Contrast Induced Nephropathy; 3) Investor Tour. Iedereen met ervaring met dit aandeel weet dat het aandeel daar heftig op kan reageren.
    • En die dat niet leuk zal hebben gevonden (handelt hij rationeel of emotioneel?)
    • En waarom niet gewacht met het rapport tot de drie cruciale events hierboven duidelijk zijn? Waarom die "haast"?

    Beste AnalytischDenker,

    Ik begrijp uw gedachtengang wel. Edoch het kan niet zo zijn dat een analist geen advies mag uitgeven op het moment dat een evenement gepland staat of er sprake is van (toenemende) shortposities.

    Overigens de complottheorie dat het Kempen rapport gebruikt is om shortposities te kunnen afgelopen vrijdag kan naar het rijk der fabelen worden verwezen aangezien dit niet is gebleken uit het shortregister.
  3. B...K 18 september 2018 15:26
    quote:

    dmem2 schreef op 18 september 2018 15:21:

    Het feit dat De Vries officieel (dus niet via de roadshows) blijft zwijgen wordt door de markt uitgelegd als dat hij geen weerwoord heeft op het rapport van Kempen.
    Dat is de reden van de aanhoudende koersval!
    Zo is het en niet anders.
    Vandaar dat de shorters nog lagere koersen van Pharming verwachten.
    Anders hadden ze wel afgebouwd.
  4. emergo 18 september 2018 15:26
    quote:

    Sjraake schreef op 18 september 2018 15:15:

    De analist van Kempen heeft mijns inziens de beschikking over informatie wat ruikt naar voorkennis. Etc.
    Ik denk dat niemand hier een rapport als dat van Kempen&Co. uit z'n duim had kunnen zuigen.
    Je kan toch slecht een analyse over een bedrijf schrijven zonder contact te hebben met het bedrijf waar je over schrijft.
    Is daar in dat contact iets misgegaan misschien?
    Zou iemand op de volgende Tour-bijeenkomst daar eens naar kunnen vragen.
    Heeft Kempen met iemand van Pharming contact gehad en waarom is de reactie van de Vries zo lauw/defensief?
    Is het rapport van Kempen wel een verassing geweest voor de Vries?
    Overigens reken ik er nog steeds op dat het aandeel zich vandaag voor een groot deel zal herstellen.Aandelen van bedrijven die niet in de problemen zitten en Pharming zit helemaal niet in de problemen sluiten zelden of nooit de dag met zo'n groot verlies.
  5. [verwijderd] 18 september 2018 15:27
    quote:

    Levy schreef op 18 september 2018 15:25:

    [...]

    Beste AnalytischDenker,

    IK begrijp uw gedachtengang wel. Edoch het kan niet zo zijn dat een analist geen advies mag uitgeven op het moment dat een evenement gepland staat of er sprake is van (toenemende) shortposities.

    Overigens de complottheorie dat het Kempen rapport gebruikt is om shortposities te kunnen afgelopen vrijdag kan naar het rijk der fabelen worden verwezen aangezien dit niet is gebleken uit het shortregister.
    Dat is niet gezegd, want koers herstel was pas om 15:28, dus zou kunnen dat dit nog niet meegenomen is. Straks weten we dat pas echt.
  6. Gevelboer 18 september 2018 15:28
    quote:

    Jules B schreef op 18 september 2018 15:18:

    [...]

    Verschuiving markt acuut naar profylaxe. Profylaxe markt waar andere medicijnen worden verkozen boven Ruconest wegens toedieningsvorm. Dat vind ik en fundamentele verandering omdat dit volgens de eerdere voorspellingen helemaal anders lag.
    maar de acute markt blijft gelijk en Ruconest gaat daar een belangrijke rol spelen.
    De profylaxe markt zal Ruconest ook een deel van krijgen, maar neit het grootste deel. Wie had gedacht dat ze de volledige markt zou gaan pakken.
    Daarnaast ben ik nog niet overtuigd van Lanadelumab (betreffend de bijwerkingen van mabs) en is het middel van Biocryst nog lang niet goedgekeurd.

    Maar goed, vandaag is het normaal om negatief te zijn dus mag iedereen mijn opvatting afbranden.
  7. deechte 18 september 2018 15:29
    quote:

    Sjraake schreef op 18 september 2018 15:15:

    De analist van Kempen heeft mijns inziens de beschikking over informatie wat ruikt naar voorkennis. In de fundamentele situatie bij Ph is er nl helemaal niets veranderd. Dus is er iets bij de concurrent(en) verandert of staat eraan te komen waar hij weet van heeft, om een halvering van de beurswaarde van het bedrijf Ph te verdedigen. Kan natuurlijk ook gecombineerde " voorkennis" zijn mbt bijv een " uitgelekt " AFD rapport wat minder positief uitvalt als verwacht.

    Daar waar andere analisten een koershorizon noemen in de bandbreedte 1,50 tot 3,00 Euro moet je mijns inziens over informatie beschikken, die anderen niet tot hun beschikking hebben, om een halvering van de beurswaarde te " durven " voorspellen. Al met al wordt er verdraait handig gebruik gemaakt van de nervositeit van de gemiddelde Ph-belegger. En dat laatste gaat volledig op het konto van de CEO van Ph. Ik heb al eerder gemeld dat de wijze van communiceren en met name het steeds maar weer helemaal niets nieuws vertellen de stabiliteit van de gemiddelde belegger in Ph niet ten goede komt. Zolang Ph nog geen volwassen aandeel is zal de CEO met grote regelmaat goed nieuws moeten brengen. Galapagos krijgt het voor elkaar om in 3 kwartalen Insinger Gilissen 10 keer te laten vertellen hoe goed ze wel niet zijn, waarvan de laatste 4 keer in September van dit jaar. Daar zitten dus duidelijk betere connecties met de buitenwereld en mn een betere PR manager.
    Misschien is pharming geen top bedrijf.
    In het verleden meedere malen door het putje gegaan. De geschiedenis herhaalt zich.
  8. Tis wa! 18 september 2018 15:30
    Waarom zwijgt Dhr, de Vries, paniek neemt alleen maar toe. Ongelooflijk...... geloof in dit aandeel zakt in mijn schoenen. Had een andere voorstelling van deze week. Kost me steeds meer moeite om ze vast te houden, verlies wordt alleen maar hoger. Probeer me nog vast te klampen aan ....eventuele...positief komende berichten. Maar.....
15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 421 422 423 424 425 ... 794 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.