Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,765   -0,027   (-3,35%) Dagrange 0,765 - 0,792 2.980.262   Gem. (3M) 4,3M

Pharming januari 2018

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 142 143 144 145 146 ... 562 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2018 23:44
    quote:

    MZ schreef op 10 januari 2018 21:24:

    [...]

    Let op! Shire verwacht een priority traject te mogen volgen bij de FDA door hun brakthrough status, wat 6 maanden in beslag neemt ipv de standaard 10 maanden. Eind deze maand horen we of de aanvraag van pharming in behandeling wordt genomen en zo ja welk traject wordt gevolgd.
    Het zal er dus echt om gaan spannen.
    Ik zie niet in waarom Shire die wel zou krijgen en Pharming niet, gezien de uitstekende resultaten van Ruconest en het feit dat het in feite al preventief wordt gebruikt.
    We'll see!
  2. Burdie65 10 januari 2018 23:46
    quote:

    Japonicus schreef op 10 januari 2018 21:03:

    Zou er dan toch een overname op komst zijn?
    www.zonebourse.com/SANOFI-4698/actual...
    Nou ja zeg....., dat ligt er wél heel dik boven op!!!!!
    Er staat nog net geen naam bij. LOL

    AB Japonics

    10/01/2018 | 06:30
    PARIS (Agefi-Dow Jones) - Sanofi-farmaceutisch bedrijf (>> Sanofi) is van plan het tempo van zijn overnames dit jaar te versnellen, zei de CEO van woensdag op een aantal belangrijke therapeutische gebieden zoals zeldzame ziekten, vaccins , diabetes en zelfmedicatie.

    De groep zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in gebieden waar het minder aanwezig is, zoals kankerbehandelingen, immunologie of multiple sclerose, voegde Olivier Brandicourt toe in een interview in de dagelijkse Les Echos die donderdag wordt vrijgegeven.

    Maar de leider zei niet dat hij geïnteresseerd was in Pfizers receptvrije geneesmiddelenbedrijf ("Pfizer"), dat het Amerikaanse lab overweegt te verkopen, het handelspapier gaat verder.

    Het hoofd van Sanofi zei ook dat hij vertrouwen had in het organische groeipotentieel van het laboratorium dit jaar, daarbij in het bijzonder verwijzend naar de ontwikkeling van behandelingen tegen zeldzame ziekten en een sterkere aanwezigheid in opkomende landen.

    - Thomas Varela, Agefi-Dow Jones; +33 (0) 1 41 27 47 99; tvarela@agefi.fr ed: ECH

    Website: www.lesechos.fr

    Waarden vermeld in het artikel: Sanofi, Pfizer
  3. [verwijderd] 10 januari 2018 23:48
    quote:

    tKanVriezenEnDooien schreef op 10 januari 2018 21:43:

    [...]

    De acute markt is veel belangrijker en dat is precies wat Pharming aan het binnenhalen is.
    Die nek aan nek race voor preventief is helemaal geen nek aan nek race omdat Shire een giga probleem heeft met het leveren van hun acute middel. Die klanten halen ze niet terug met een preventief middel, ook al wordt Lanadelumab goedgekeurd.

    Dat vind ik maar een zeer simplistisch antwoord.
    Analisten hebben duidelijk aangegeven dat de markt zich meer naar preventief zal ontwikkelen de komende jaren, dus dit is veel belangrijker dan acuut.
    Shire is een machtig bedrijf, dus als Lanademulab echt zo goed is & het snelste op de markt komt, zal het moeilijk worden voor Pharming om daar marktleider te worden.
  4. [verwijderd] 10 januari 2018 23:52
    quote:

    Japonicus schreef op 10 januari 2018 21:03:

    Zou er dan toch een overname op komst zijn?
    www.zonebourse.com/SANOFI-4698/actual...
    Mooi gevonden.
    Een overname zou de waardering van Pharming ten goede komen.
    Ik hoop dat het er komt, aangezien ik niet verwacht dat Pharming hierop zal ingaan & er uiteindelijk geen overname van zal komen.
    Maar het wordt wel eens tijd dat Pharming zijn waarde deftig geschat wordt!
  5. [verwijderd] 11 januari 2018 00:19
    Omdat ik een overname toch als de grootste bedreiging zie voor mijn aandelen in PH ben ik me op dit gebied een beetje gaan inlezen.

    De onderstaande tekst geeft aan dat er een ruime aanmeldingsperiode in acht moet worden genomen bij een vijandige overname van 8 tot 10 weken. Dat zou betekenen dat we vanaf volgende week de jaarcijfer dan voorbij zullen zijn.
    En nog een paar weken verder de opname in een hogere beurs.

    Bedenktijd na vijandige overname?
    Geplaatst op 04-07-2017 in Ondernemingsrecht

    Minister Henk Kamp is een vurig pleitbezorger voor een wettelijke bedenktijd na een vijandige overname. Vanuit de fusie- en overnamewereld wordt met zorg geoordeeld over deze maatregel. Het zal leiden tot een verminderde aantrekkelijkheid van bedrijven, zo is de opvatting. Afgezien van ‘aantrekkelijkheid’, is het de vraag of het invoeren van een wettelijke bedenktijd strikt noodzakelijk is? Vooral ook omdat in minder dan 1% van de gevallen, sprake is van een vijandige overname.

    Voordat een overname tot stand komt, is er in een intensief traject aan vooraf gegaan. Zo wordt gestart met een aftastfase waarbij in vertrouwelijkheid overleg plaatsvindt tussen kopende en verkopende partij. Na deze fase vindt doorgaans bekendmaking plaats. Vanaf dat moment gaan de wettelijke termijnen lopen. Dat traject duurt al enkele maanden. Indien vervolgens een bod wordt uitgebracht, dan volgt een zogenoemde aanmeldingsperiode van 8 tot 10 weken. Deze periode kan na het verstrijken van de termijn nog worden verlengd.

    Beursgenoteerde bedrijven kunnen de zeggenschap van hun aandeelhouders behoorlijk inperken. Een vijandige bieding kan dus geruime tijd op afstand gehouden worden. Recent is dit aan de orde geweest bij een poging tot een vijandige overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG. PPG en de aandeelhouders vingen bot bij de Ondernemingskamer. Het bestuur van AkzoNobel komt een grote mate van vrijheid toe ter zake de te voeren bedrijfsstrategie, aldus de wetgever. Dit geldt dus ook ten aanzien van (vijandige) overnamebiedingen. PPG en de aandeelhouders kunnen die strategie niet zomaar doorkruisen. Het bestuur dient wel (achteraf) rekening en verantwoording af te leggen aan haar aandeelhouders.

    De duur van een overnameproces en de huidige regelgeving bieden dus over het algemeen voldoende tijd en ruimte om een vijandelijk bod met succes af te weren. Het vastleggen van een wettelijke bedenktijd lijkt dus niet strikt noodzakelijk.

    Heeft u plannen voor een overname en of een bedrijfsoverdracht? Praat er eens over met de experts van Beks Advocaten.
    info@beksadvocaten.nl

    Tevens nog de Kamerbrief van minister Kamp.

  6. [verwijderd] 11 januari 2018 01:20
    quote:

    Deneus schreef op 11 januari 2018 00:16:

    Dat nieuwe medicijn van shire lanadelumab. Volgens mij had dhr de Vries iets verteld op de meetings, dat dit product niet goed werkte op hae patiënten.
    Kan iemand zich dat nog herinneren,of was dit een ander medicijn.
    Op de AVA zijn er vragen over gesteld. Pharming is niet onder de indruk van de Lanadelumab resultaten zo ver, totaal ander proces dan Ruconest. Dhr. De Vries liet doorschemeren dat Shire twijfelt of het wel ‘het’ middel is. Stel Lanadelumab gaat m niet worden dan moet Shire miljarden afschrijven......

    Veel discussie hierover geweest, we gaan zien of Shire een miskoop heeft gedaan met Dyax.
  7. jakhals 11 januari 2018 06:23
    quote:

    Deneus schreef op 11 januari 2018 00:16:

    Dat nieuwe medicijn van shire lanadelumab. Volgens mij had dhr de Vries iets verteld op de meetings, dat dit product niet goed werkte op hae patiënten.
    Kan iemand zich dat nog herinneren,of was dit een ander medicijn.
    correct, ik heb ook gelezen dat lanadelumab niet als concurerend wordt gezien voor Ruconest.
  8. [verwijderd] 11 januari 2018 07:32
    Zou wel eens een saaie dag kunnen worden:
    - geen melding AFM
    - geen update Euronext, terwijl er sinds 5 december bijna 33 miljoen aandelen Pharming zijn bijgekomen en dus ook verhandelbaar moeten zijn
    - geen PB Pharming
    - geen TA-update vitigilo

    Typisch een dag om dan maar met de BTW-aangfte k4 bezig te gaan:-(
  9. [verwijderd] 11 januari 2018 08:12
    quote:

    neeroppie schreef op 11 januari 2018 07:37:

    Nou...dat bericht van Sanofi mbt versnelde acquisities in 2018 is wel opmerkelijk en niet uit te sluiten is dat Pharming op het lijstje staat. Dit gaat de koers van pharming mogelijk wel beïnvloeden. We gaan het zien de komende weken.
    Ik hoop het ZO niet. Pharming kan het best alleen... Daar heb ik vertrouwen in.

    Vraag: stel er komt overname? Hoe gaat dat in zijn werk via mijn internet broker? (Degiro en Binck) Wordt er contact opgenomen? Of blijft de prijs op het bod staan en heb ik dan de kans in een bepaalde periode om mijn stukken te verkopen of niet? Iemand ervaring mee?
  10. [verwijderd] 11 januari 2018 08:18
    quote:

    monitor53 schreef op 11 januari 2018 08:12:

    [...]

    Ik hoop het ZO niet. Pharming kan het best alleen... Daar heb ik vertrouwen in.

    Vraag: stel er komt overname? Hoe gaat dat in zijn werk via mijn internet broker? (Degiro en Binck) Wordt er contact opgenomen? Of blijft de prijs op het bod staan en heb ik dan de kans in een bepaalde periode om mijn stukken te verkopen of niet? Iemand ervaring mee?
    Als er een bod komt dan koopt iedereen zeker tot aan de koers van het bod. Stel er komt een bod van €2,- per aandeel, dan zou je gek zijn om je doorlopende order van €1,40 te laten staan.

    Of het bod dan geaccepteerd wordt ligt aan het management, Pharming zit er niet op te wachten in ieder geval.

    Het bod bepaald wel gelijk de waarde. Kijk maar naar Gemalto, laatst een overnamebod van €45,- en stond na opening binnen mum van tijd van €32 naar €45. Hierna volgden nog een hoger bod en inmiddels koers op €49,50

    Een bod van €2,- zou prima uitkomen voor de aandeelhouders, want de koers zakt daarna niet meer terug naar bijv. €1,20.

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 142 143 144 145 146 ... 562 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.