Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,211   -0,019   (-1,54%) Dagrange 1,208 - 1,230 409.479   Gem. (3M) 1,9M

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 prinszicht 28 november 2017 10:11
    quote:

    Smakkie schreef op 28 november 2017 10:00:

    Dacht dat er deze maand bericht zou komen van de ACM?
    Klopt. Waarschijnlijk dat ze de laptop van Herna hebben geretourneerd. Verder niets van de ACM. Ik hoor ook liever iets van Herna. Met 1,1 procent short, iets van een superbericht wat de koers in lijn trekt met de beurs en een einde maakt aan de koersmanipulatie.
  2. williedevil 28 november 2017 10:11
    quote:

    Lector schreef op 28 november 2017 08:57:

    [...]

    Bij Sandd hebben ze in ieder geval beter begrepen hoe de media werkt. Mona is koud terug van haar bezoek en Sandd komt al met positief nieuws over de kerstzegel. Of het waar is weet niemand, maar je staat tenminste weer in de krant met een goed nieuws show. PostNL zwijgt in alle talen, zoals gebruikelijk, geen woord over hun kerstzegel, de Sinterklaasverkopen, Black Friday, pakketbezorging die door het dak gaat, geen woord.
    Bij PostNL weten ze dat natuurlijk nog veel beter dan bij Sandd, alleen ze handelen er niet altijd naar. Ik denk dat ze de tactiek hebben uitgestippeld om niets te zeggen om ons met Q4 zeer aangenaam te gaan verrassen, Eindelijk een keer....
  3. forum rang 6 Lector 28 november 2017 10:49
    quote:

    williedevil schreef op 28 november 2017 10:11:

    [...]

    Bij PostNL weten ze dat natuurlijk nog veel beter dan bij Sandd, alleen ze handelen er niet altijd naar. Ik denk dat ze de tactiek hebben uitgestippeld om niets te zeggen om ons met Q4 zeer aangenaam te gaan verrassen, Eindelijk een keer....
    Maak daar maar van "handelen ze nooit naar", als ze het al beter begrijpen wat ik sterk betwijfel. Het "verrassen" waar jij op doelt is natuurlijk niet echt een verrassing. Q4 is traditioneel het beste kwartaal van PostNL, met Sinterklaas, Kerst, Black Friday en Cyber Monday gieren de pakketten je om de oren dus logisch dat we over Q4 goede cijfers kunnen verwachten. Verrassen is het pas als je in het traditioneel slechtste kwartaal met cijfers komt die ver boven verwachting liggen, maar dat heb ik bij PostNL nog niet mee mogen maken. Wel ver onder verwachting, maar eigenlijk was dat geen verrassing meer voor mij.
  4. [verwijderd] 28 november 2017 10:58
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 27 november 2017 17:57:

    Je gaat toch geen geld uitgeven om dat clubje wetsovertreders over te nemen ; die lossen het probleem zelf wel op wanneer ze de 80% moeten naleven en het hoofd niet meer boven water kunnen houden

    Laat dit a.u.b. niet de reden zijn waarom de euro 400 miljoen is opgehaald
    Zeker wel, zou wel eens binnen enkele jaren (wellicht slechts 2 jaar) terugverdiend kunnen zijn via een kostenbesparing (in het verleden werd al voorgerekend door analisten dat bij een overname van Sandd de kostenbesparing zou kunnen oplopen tot ongeveer 80 miljoen per jaar).

    Overigens, dit is wat PostNL zelf heel graag wil hoor - met een dergelijk scenario wordt voorkomen dat er nog meer chaos in de postsector ontstaat... waar PostNL ook weer slachtoffer van zou kunnen worden.

    PS. De problemen lijken onvermijdelijk voor Sandd indien ze gedwongen worden om de 80% te gaan naleven, een overname door PostNL lijkt dan onvermijdelijk... omdat wanneer Sandd door een buitenlandse partij zou worden overgenomen, Sandd (in combinatie met die buitelandse partij) niet meer in aanmerking lijkt te kunnen komen voor de UPD. Vandaar dat ik denk dat een overname van Sandd door een andere partij dan PostNL voorlopig onwaarschijnlijk is, omdat PostNL de enige partij is echt van een overname van Sandd kan profiteren in termen van efficiency.
  5. [verwijderd] 28 november 2017 11:22
    quote:

    Cerburus schreef op 27 november 2017 06:28:

    wellicht oud nieuws maar ik had het hier nog niet gelezen; Weer een partij die zich short heeft gemeld...

    23 Nov 2017 WorldQuant 0,51%
    31 Okt 2017 AXA Investment Managers Chorus 0,60%

    Verklaard in ieder geval de 'muur'op 3,6 van afgelopen dagen. Toch jammer om te zien, dat de meesten van ons denken dat op dit niveau de koers welhaast alleen noordwaarts kan gaan. Terwijl de shorts juist uitbreiden en niet afbouwen. Enfin kan ook beide kanten opvliegen, sentiment en korte/midden termijn koers ligt even compleet in handen van de politiek en op nog kortere termijn de ACM. Maand is bijna voorbij ACM? Ik weet dat jullie niet per direct gaan handhaven, maar ben wel benieuwd wat voor argumentatie jullie nu weer fabriceren.

    Ik had gisteren niet goed opgelet, WordQuant was overigens vorige maand ook al actief (2 meldingen) en zat volgens het foutje van de AFM in januari op 0,19%... het betreft dus een oude bekende die in 2013, 2015 en 2016 ook al actief was.

    PS. Inderdaad, de ACM laat weer lang op zich wachten maar de tijd begint te dringen: hun antwoord t.a.v. het verzoek van de vakbonden om de 80% regel te gaan handhaven moet uiterlijk a.s. donderdag volgen.
  6. Frankrijker 28 november 2017 11:29
    quote:

    Martijn van M schreef op 28 november 2017 11:22:

    [...]

    PS. Inderdaad, de ACM laat weer lang op zich wachten maar de tijd begint te dringen: hun antwoord t.a.v. het verzoek van de vakbonden om de 80% regel te gaan handhaven moet uiterlijk a.s. donderdag volgen.
    Kunnen ze dat antwoord nog uitstellen?
    Ik ken het track record van de ACM niet..
  7. Hansbeleg 28 november 2017 12:42
    quote:

    keffertje schreef op 27 november 2017 23:01:

    [...]

    Klopt maar de beslissing over het handhavingsverzoek van de bonden inzake zou toch deze week komen (of droom ik nu?)
    De ACM heeft mij in een mailwisseling gezegd dat er geen datum wordt gecommuniceerd wordt, dus als die er al is, is deze niet openbaar.
    Mij staat wel bij dat er de 30 nov nog een advies aan de vaste 2e kamer commissie? gegeven wordt. Maar wat en hoe precies heb ik niet meer scherp.

    Overigens hoop ik maar dat de ACM nu eens opschiet, dan krijgt Sandd alvast een boete in het jaar dat Mona aan het nadenken is. Dan moet het water Sandd naar de lippen gaan stijgen. Tenzij er aan een plan van uitstel wordt gewerkt waar Sandd een deel van de UPD krijgt in ruil voor het voldoen aan de 80% regel.
    De kool en de geit sparen scenario.

    Dat zou dan ten voordele van Sandd zijn, in zoverre, dat ze niet zullen omvallen maar waarschijnlijk ook niet meer winst gaan maken. Misschien gooien ze dan alsnog de handdoek in de ring omdat het dan amper rendabele business is.
    Als ze dat niet doen gaat het zeker ten nadele van de winst van PostNL.
    Zo lijkt het elke keer weer dat PostNL nog steeds veel te verliezen heeft.

    Maar hopen dus op spoedige boetes voor Sandd uitgegeven door de ACM.
    Anders weer een jaar vol onzekerheid.
    En ondertussen bespeelt Sandd weer meesterlijk de media, door een kerstzegel hype proberen te ontketenen. ;-(

    Mijn vragen

    L.S.

    Eén van de vragen was wanneer dit onderzoek nu eens afgelopen is.
    Het is toch vreemd dat er geen einddatum gegeven wordt, is dit geheim?
    Gaat het nog maanden of jaren duren?

    Met vriendelijk groeten,
    Hans ...

    Geachte heer ...,

    Ik kan me goed voorstellen dat het onbevredigend is dat ik niet meer informatie kan verstrekken over dit lopende onderzoek.

    Daarnaast gelden bij alle onderzoeken van de ACM ook verschillende zorgvuldigheidsvereisten. Zo is er altijd sprake van hoor- en wederhoor. Daarnaast kunnen wij niet zomaar resultaten van onderzoeken publiceren.
    Deze moeten eerst getoetst worden op vertrouwelijke informatie en tevens kunnen betrokken partijen publicatie aanvechten.

    Ik kan u daarom op dit moment helaas geen nadere informatie geven.

    Met vriendelijke groet,
    ......
    Teammanager
    Directie Telecom Vervoer en Post

  8. [verwijderd] 28 november 2017 13:21
    www.bvpp.nl/images/2017/20170831_brie...

    "Datum: 31 augustus 2017

    Betreft: Bond Van Post Personeel (BVPP) doet oproep aan politiek over de briefpostmarkt

    ...

    Hier komt direct het volgende punt op tafel. Zoals u ongetwijfeld weet is op 23 december 2016 door de Minister van Economische Zaken een ontwerpbesluit aan de Tweede Kamer aangeboden. In dat ontwerpbesluit werd de postvervoerbedrijven die wegens afwijkende cao afspraken het minimumpercentage van 80% niet haalden nog de tijd gegund tot 1 april 2017 om aan de eisen te voldoen. Concreet betekent deze wettelijke afspraak dat bij postbedrijven minimaal 80% van de medewerkers op een arbeidsovereenkomst in dienst moet zijn.

    Als we dan kijken naar één van de spelers in deze markt, Sandd, voldoet deze daar niet aan. Tevens ziet de BVPP geen enkele beweging bij Sandd om hier wel aan te gaan voldoen. Hier zien we dus al dat de teloorgang van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor postmedewerkers door gaat. Om deze teloorgang een halt toe te roepen hebben wij op 22 augustus jl. een Verzoek tot handhaving van artikel 8 van de Postwet 2009 ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt. Wij gaan ervan uit dat ons verzoek tot handhaving serieus wordt opgepakt en dat u als politiek daar vinger aan de pols zal houden, zodat de ACM de komende maanden daadwerkelijk tot handhaving over zal gaan."

  9. Hansbeleg 28 november 2017 13:55
    Rob kan wel creatief rekenen, als iets de helft goedkoper is dan moet je dat vanuit de huidige PostNL prijs berekenen. Dan moet de Sandd postzegel 0.5 x 73c = 37.5c kosten. Feitelijk is de zegel dus iets meer dan 1/3 goedkoper.
    En zo draait deze struikrover van Sandd weer iedereen een rad voor de ogen, want wie rekent zo'n uitspraak nog na tegenwoordig,hopelijk Mona wel ;-)
    Voor de "journalisten" bij de Telegraaf is het sommetje kennelijk al te moeilijk en het bekt ook minder lekker.

    Citaat
    Dat zegt ceo Rob Brakenhoff van Sandd maandag bij het bezoek van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) aan het postbedrijf. „Het loopt fantastisch, zelfs tijdens het testen vorige week, werden al zegels besteld”, zegt Brakenhoff. [i]De kerstzegels zijn de helft goedkoper dan die van PostNL en moeten afgegeven worden bij het DHL pakketpunt. In totaal zijn er vijftien miljoen zegels van Sandd beschikbaar. Vorig jaar werden in Nederland ruim honderd miljoen kerstkaarten verstuurd.[/i]
  10. forum rang 6 prinszicht 28 november 2017 13:56
    We hebben de 3,70 gehad als weerstand en hebben nu 3,60. Onze shortervrienden hebben maar weinig stukjes nodig om de koers te controleren. Ik geloof niet in een wonderbaarlijke maatregel van de ACM die de boel op zijn kop gaat zetten. Het jaartje van Mona zal wel bewust in het leven zijn geroepen om de nodige tijd te kopen. Voor de bühne vindt er overleg plaats voor de politiek is het extra tijd om pijnlijke beslissingen uit te stellen.

    Sandd blijft voorlopig een club van 200 miljoen. Doen ze uitstekende zaken, dan komt er 50 miljoen bij. Daar ligt niet het probleem van Herna. Het blijft gaan om die overige 3 miljard plus aan omzet. Die moet ook groeien of anders, de winstgevendheid moet toenemen. Dit jaar zijn we gewoon in de ban van de winstwaarschuwing en overige waarschuwinge. Hierdoor is twijfel ontstaan over de geloofwaardigheid van de Outlook. De shorters hebben meegelift op de uitverkoop van grote pakketten aandelen en spelen met de gigantische winsten van eerder dit jaar. Als Herna nog een waarschuwing afgeeft, maken ze gehakt van de koers en haar reputatie.

    Ze kan in dit kwartaal alleen maar met goed nieuws komen wil ze het bedrijf en de beurskoers in lijn brengen met eerdere toezeggingen. Misschien moet ze hiervoor een bod doen op Sandd maar liever zie of hoor ik iets over toegenomen marge en omzet. Of het verder terugdringen van kosten.
  11. Hansbeleg 28 november 2017 14:11
    Kwam Amazon maar langs, die hebben geld genoeg om PostNL over te nemen.Kunnen ze de Post mooi aan Sandd verkopen. Post is toch een dode tak.
    Voor 5 euro oftewel 40% premie gaan er nu een hoop beleggers in mee denk ik, zeker na dit dramatische jaar. Zou er immers nog veel vertrouwen in de strategie van PostNl zijn dan stonden we op eigen kracht wel een stuk hoger.

    Bij overname door Amazon krijgt PostNL wel flinke bonje met Bol.com, maar ja die mogen ook best een bod doen en Post aan Sandd verkopen.

    Het maakt me eigenlijk niet uit wie het overneemt als er nu maar eindelijk eens wat aandeelhouderswaardegroei werkelijkheid wordt.

    Of bedenk ik net een combi deal. Amazon neemt AH, dus Bolcom en PostNL in een klap over. Maar dan krijgt de politiek waarschijnlijk weer een rolberoerte.
    Zul je zien hoe snel ze dan wel weer in beweging komen. In dat opzicht zijn ze net zo reactief als PostNL de laatste 2 jaar.
5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.