Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

De optiebelegger

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2004 14:09
    quote:

    Joe Dalton schreef:

    Ik, beginnend optiebelegger, heb een aantal verwachtingen in mijn hoofd!
    Verdiep me momenteel in calls daar ik een stijging KT verwacht.
    Zijn er hier echte optiebeleggers op het forum, die mij zonodig wat adviezen kan toespelen.
    Als jij concrete optievragen hebt kun je die stellen en is de kans groot dat je een antwoord krijgt. De daadwerkelijke beleggings beslissingen zul je toch zelf moeten maken. Ook op dergelijke vragen krijg je ongetwijfeld reacties, maar de waarde van dergelijke reacties is imho dubieus.

    mvg
    Wilco
  2. [verwijderd] 22 juli 2004 14:38
    Persoonlijk vind ik opties zeer interessant en mijns inziens zijn er met name door het schrijven van opties extra rendementen te halen.

    Vanzelfsprekend moet je eerst wat strategieen alleen op kladpapier volgen gedurende enkele weken.

    Indien je de eerste keer calls of puts gaat kopen hoop ik dat je voor enkele honderden euro's het schip in gaat zodat je meteen de risico's van het spel leert kennen (leergeld!).

    Groet Cees
  3. forum rang 6 marique 22 juli 2004 14:47
    Joe, serieuze en betrouwbare info kun je o.a. verwachten van DCT. Als hij (zij?) tenminste zo vriendelijk is op het zoveelste verzoek van een onwetende in te gaan.

    Zakelijke, heldere, kort maar krachtige handleiding over optieconstructies kun je ook verkrijgen bij Euronext. Hetzij online, hetzij in een brochure op aanvraag.

    Verder het algemene advies van anderen ter harte nemen: kijk uit, pas op, wees voorzichtig, neem op tijd je winst/verlies en vooral... werk volgens eigen plan en houd je eraan. En ook... geloof de juichverhalen niet. Dat is verleden tijd (eind jaren '90) toen de beurs alleen omhoog ging en zelfs de grootste oen winst maakte.

    vrgr
    marique
  4. LOHAN 23 juli 2004 11:17
    hoi ben ook net begonnen met opties. Het beste is inderdaad eerst een tijd te droog oefenen. Ik zelf ben gewoon begonnen met een aandeel waarin ik in optie (alleen calls ) deed. Om dat de eerste vier trades meteen winst was heb ik dat te enthousiast verspeeld in de twee na volgende trades.
    Er is niemand die het je kan leren je moet het zelf doen, alleen is het wel makkelijk als je de termonologie begrijpt. Loop eens langs de slechte op het koningsplein in amsterdam en er gaat een financiele wereld voor je open.

    succes !
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.