Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Sigarendoossommen AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 mei 2017 13:51
    Het is gewoon koffiedik kijken en inderdaad een sigarendoossom maken. De huidige koers wordt natuurlijk ook gevormd door allerlei partijen die de koers proberen te sturen. Jammer wel is dat er door velen niet verder wordt gekeken dan de neus lang is. Naast het hele overnameverhaal is in mijn ogen de afsplitsing van de Chemietak ook erg belangrijk. Voor welke prijs gaat deze verkocht worden, of wordt het een beursgang zoals bij Philips Lightning?
    Maar liefst een derde deel van de totaalomzet daar gaat het om. Als de chemietak gaat voor de hoofdprijs (12 x EBIDTA) betekent dat 51 euro per aandeel. Dan zou de "rest" nu gewaardeerd worden op 77-51= 26 euro, en dat is een schijntje...
    DSM is bijvoorbeeld genoteerd op 16 x EBIDTA. Het is maar dat u het weet.
    Als een totaalverkoop niet lukt wordt het een beursgang, en bij Philips Lightning is dat vooralsnog heel lucratief gebleken.
  2. holenbeer 8 mei 2017 23:46
    Kans lijkt me groot dat er of een overname komt of een succesvolle verkoop/ipo van de chemietak en wat akzo nog meer verzint aan 'waarde creëren'. In beide gevallen flinke upside. Lange puts schrijven lijkt me raadzaam, hoef je niet op je geld te wachten. Eventueel nog wat calls kopen van de ontvangen premie. En daar nog weer hogere calls op schrijven als verzekeringspremie. Kan je met alle up- en downswings meebewegen.
    Goedkoper dan voor 7700 euro sec kopen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.