Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Eerste spot bitcoin-ETF's in Azië gelanceerd

Eerste spot bitcoin-ETF's in Azië gelanceerd

Ook Azië heeft nu spot crypto-ETF's. Op de beurs van Hongkong zijn zes spot bitcoin- en ether-ETF's gelanceerd. Het is een primeur in Azië.

Spot bitcoin-ETF's bieden beleggers de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de koers van de bitcoin, zonder dat je de cryptomunten daadwerkelijk in bezit hebt. De producten zijn op de markt gebracht door drie Chinese bedrijven: China Asset Management, Harvest Global Investments en Bosera Asset Management.

De lancering laat zien dat China een land van twee gezichten is. Op het Chinese vasteland is de handel in crypto's officieel verboden. Maar Hongkong profileert zich als wereldwijde hub voor digitale assets, om zijn positie als financiële hart van Azië zeker te stellen.

Ruim drie maanden eerder werden vergelijkbare producten voor het eerst toegelaten op Wall Street, wat mede leidde tot een opleving van de bitcoinkoers.

Vandaag staat de koers van de bitcoin echter onder druk. Dat geldt ook voor ethereum.

Jasperien van Weerdt

Auteur:

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.