Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Cryptocast #2: Het Lightning-netwerk maakt bitcoin schaalbaar

Cryptocast #2: Het Lightning-netwerk maakt bitcoin schaalbaar

De eerste editie van de Cryptocast is bijzonder goed ontvangen. Met enorm veel zin reden Herbert Blankesteijn, Boris van der Ven en Madelon Vos vanmiddag richting de BNR studio voor de tweede aflevering van de enige echte Cryptocast.

In de tweede Cryptocast is het hoofdonderwerp het Lightning-netwerk dat betalingen in bitcoin snel, goedkoop en schaalbaar moet maken. Roland de Goeij van Bitcoinspot.nl heeft zich erin verdiept voor zijn eigen site. Alvorens deze gast de ruimte te geven, behandelt het vaste team van de Cryptocast de vaste onderwerpen.

Deze aflevering

Met in deze aflevering: Tweets die zijn binnengekomen op @CryptocastNL, over het algemeen heel enthousiast en constructief. Nieuws over crypto, waarbij de pre-sale van de Venezolaanse oliecoin Petro er wel uitsprong.

De prijsanalyse van Madelon Vos van IEX.nl, die vorige week een voorlopig plafond verwachtte bij een bitcoinkoers van $12.000 en grandioos gelijk kreeg. De beleggingswedstrijd in cryptocoins tussen Boris en Herbert, waarbij beide intussen behoorlijk in de min staan.

Roland de Goeij is bitcoinenthousiast van het eerste uur en oprichter van Bitcoinspot.nl, een site met nieuws en informatie over bitcoin. In plaats van zijn woorden hier samen te vatten is het veel eenvoudiger te linken naar het uitstekende stuk dat hij op zijn eigen site heeft staan. Daarin staan dan weer links naar zijn bronnen, waaronder (netjes!) video’s van mensen met wie hij het pertinent oneens is.  

Terugluisteren

De Cryptocast duurt elke week een uur en wordt net als alle BNR-podcasts verspreid via de BNR-app, bnr.nl/podcasts, iTunes en Spotify. De makers zijn voor het publiek bereikbaar via Twitter: @CryptocastNL

Het vaste team van de Cryptocast bestaat uit: Boris van de Ven, maker van Gamekings op Comedy Central. Herbert Blankesteijn, presentator van BNR Digitaal. Madelon Vos, bitcoinspecialist van IEX.nl. 

Benieuwd naar de tweede aflevering? Klink dan hier.

Luister ook de eerste Cryptocast van 15 februari.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.