Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beurs Vandaag: Wíé-o-wíé

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. Het is een beetje anders dan anders voorbeurs
  2. Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen
  3. Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2012 12:15
    Hoi !@#$!@!,

    Ik wees op gekke koersbewegingen gisteren bij SNS. Daar is niks mis mee, want het Damrak heeft een fors trackrecord als het gaat om de combinatie gekke koersbewegingen en groot nieuws een (paar) dag(en) later.

    Dat is iets heel, heel anders dan complotdenken.

    Groet,
    Arend Jan
  2. forum rang 6 !@#$!@! 6 november 2012 12:51
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 6 november 2012 12:15:

    Hoi !@#$!@!,

    Ik wees op gekke koersbewegingen gisteren bij SNS. Daar is niks mis mee, want het Damrak heeft een fors trackrecord als het gaat om de combinatie gekke koersbewegingen en groot nieuws een (paar) dag(en) later.

    Dat is iets heel, heel anders dan complotdenken.

    Groet,
    Arend Jan
    Dat klopt. Maar dan gaat het om duidelijk gekke koersbewegingen en persberichten. Niet normale koersfluctuaties voor geplande cijfers.

    PS leuk blog !

  3. [verwijderd] 6 november 2012 12:58
    quote:

    !@#$!@! schreef op 6 november 2012 12:07:

    Griekenland wist zowaar obligaties te slijten vanochtend, da's positief toch? Vraag me alstublieft niet wie de dingen koopt :-)

    - Griekse Banken.
    De rijken Grieken om zo het geld weg te sluizen
    Om de gewone Griek die nu de dupe is te pesten
  4. [verwijderd] 6 november 2012 15:19
    Waarom stijgt de AEX? is uw vraag.

    Fundamenteel is er van alles mis, bedrijfsresultaten zijn lager dan andere jaren, blijven slechts overeind door kostenbesparingen.
    Macro-economisch is er nog veel meer mis, landen zijn of gaan bankroet, overal massa-ontslagen, bezuinigingen en werkeloosheid.

    Waarom dan de AEX hoger? Mijns inziens door de technisch analisten. Zij hebben geen last van slecht nieuws en staren de hele dag alleen maar op hun grafiekjes. En volgens de heren Tostrams, Heijink, Nikken en hoe ze mogen heten, is de recessie over (tenminste volgens hun lijntjes) en kan alles alleen maar naar boven gaan. En als er genoeg mensen hun mening delen en volgen, komt het uit. Tot op een bepaald moment de fundamentals weer nadrukkelijk de aandacht gaan opeisen en de realiteit weer boven komt.
  5. [verwijderd] 6 november 2012 16:51
    Boer Willem ik sluit me aan, ik heb inderdaad hetzelfde idee, maar ik wil nog toevoegen dat High Frequency Trading op basis van technische analyse misschien ook voor de stijging zorgt. Alle seinen staan op rood, het gaat namelijk macro-economisch zwaar down the drain in Europa. Belastingbetalers worden zwaar geraakt in Frankrijk en Nederland, volgens mij dan conclusie: men gaat besparen op luxe dingen, zoals vliegreizen. Realiteit KLM-Air France spuit omhoog. Of zitten die vliegtuigen vol met een bejaarden met een dik pensioen? Afijn, ik begrijp er helemaal niks van, tenzij we de komende 6 maanden nog een zware down voor onze kiezen krijgen, want dan was ik misschien toch nog niet zo gek.
  6. [verwijderd] 6 november 2012 16:56
    "Reden voor de opgewekte stemming onder beleggers waren woorden van de Spaanse premier Rajoy, waarmee de hoop werd gewekt dat het land snel zal aankloppen voor noodsteun." Aldus de Financiële Telegraaf vanmiddag.

    Dus het feit dat een land bankroet is en voor hulp moet aankloppen bij andere landen is reden om de vlag uit te hangen en aandelen te gaan kopen?

    Snapt u het nog? Ik niet meer.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.