Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: Tesla blijft achter
Beeld: ANP

Tesla is nog niet uit de gevarenzone

Tesla heeft van alle kanten wind tegen. De Tesla cybertruck wordt maar geen succes, de verkoopcijfers van elektrische voertuigen zijn dramatisch en ook de zelfrijdende Tesla's komen niet goed van de grond. Bovendien zorgt de bromance van Elon Musk met presidentskandidaat Donald Trump voor kritiek op het automerk Tesla.

Producenten van stekkerauto's hadden op de aandelenbeurzen al veel langer last van een beperkte actieradius. Dit jaar staat de beurskoers van Tesla ruim 11% in de min. Sinds de top rond 299,29 van vorig jaar zomer is de koers ruim 25% gedaald.  En vanaf eind 2021 is de beurswaarde van Tesla nagenoeg gehalveerd. 

Overigens is er soms ook ook goed nieuws over het bedrijf van Elon Musk. Zo maakte de Europese Unie deze week bekend de geplande importtarieven voor Tesla's uit China te verlagen van 20,8 naar 9,0%. 

Vandaag bekijk ik de korte- en langetermijnplaatjes van Tesla.

Kortetermijn: Tesla herstelt binnen dalende fase

Technisch bezien leeft Tesla flink op. Maar het patroon met lagere toppen is nog niet verlaten. Verkoopdruk is overigens beperkt, omdat de toppen en bodems in elkaar beginnen over te lopen.

We blijven echter negatief. We handhaven de steun rond 182,05 (bodem van 5 augustus). Alleen indien Tesla er in slaagt boven weerstand 234,68 (gevormd op 31 juli) te breken, zou het beeld wat opklaren.

De dalende relatieve sterktelijn (glooiende blauwe lijn) signaleert dat Tesla slechter presteert dan de rest van de markt.

De vlakke moneyflow signaleert dat er geen uitstroom kapitaal is. De moneyflow wordt van de beursomzetten afgeleid. Ik vindt het trouwens wel positief dat de dip juli niet is begeleid door een dalende moneyflow. Dit is in potentie geen zwak teken.

Langetermijn: Tesla geeft nog steeds lagere toppen weer

Tesla slingert sinds begin van dit jaar tussen $138,80 (bodem van 26 april) en $265,13 (gevormd op 29 december 2023). 

Maar vanaf eind 2021 is de trend van Tesla neerwaarts gericht. De lagere koerspieken signaleren dus nog steeds verkoopdruk boven de markt. Het echte vangnet ligt er pas op $101,81 (de bodem van 6 januari 2023). Zoals gezegd met een tussentijdse steun rond de aprilbodem op $138,80.

Blijf voorlopig voorzichtig met dit aandeel. De vlakke 200-dagenlijn geeft een neutrale technische conditie weer. De neerwaarts gerichte B.O.B.-indicator krult wat om. Dit suggereert dat Tesla iets minder achterblijft bij de rest van de markt.

Aandeel Tesla koers

 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. Tesla is nog niet uit de gevarenzone
  2. Goud breekt uit
  3. Obligaties pauzeren binnen uptrend

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Doptieman 22 augustus 2024 12:28
    quote:

    Doptieman schreef op 22 augustus 2024 09:32:

    Tijd voor fair play vind je ook niet Kokkie....
    en ook tijd dat de regie ook eens een paar eurootjes prijzengeld laten liggen
    voor de kopers van index opties anders doet er eerdaags niemand
    meer mee met dit premie verdwijn spel... Op naar de 912....
    Bedankt Premie Leegloop Specialisten het was natuurlijk wel weer een split
    second die 913 op de AEX teller maar voor mij
    net lang genoeg om mijn ax4 calls terug te leveren.
    Ik ben weer leeg .... maar ff houden zo ....
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.