Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

IEXProfs: toekomst van vermogensbeheer

Best of IEXProfs van de afgelopen week.

Seminar


Toekost van vermogensbeheer

Dat het knelt in vermogensbeheer mag duidelijk zijn. Tijdens het IEXProfs seminar 'De toekomst van vermogensbeheer' schilderde Jeroen Vetter, directeur van Capital Guards, het nieuwe speelveld. Veranderende marktomstandigheden (crisis na crisis), veranderde klantbehoeften (van vermogensgroei naar kanpitaalbehoud) en toenemende druk van overheid en regelgevers. Daarnaast neemt de invloed van nieuwe technologie een grote vlucht. Mobile devicing wordt belangrijker dan de marmeren vloeren en zuilen waar het Oude Geld tuk op was. Een ontwikkeling waar niet alle kleine vermogensbeheerders in mee kunnen gaan, al was het maar vanwege de investeringen die daarmee gepaard gaan.

'Advies wordt 100% elektronisch', aldus Peter Verhaar, die echt geen blad voor de mond nam.

Oud vermogensbeheer, nieuwe zakken , aldus de doorgewinterde consultant Jan de Zeeuw.

De paneldiscussie op het seminar. Vlnr: Ton Kentgens, Jeroen Vetter, Jan de Zeeuw, Peter Verhaar

 

 Visies

  • Het gebrek aan financiering kan dit jaar in de eurozone een krimp van 0,5% van het bbp veroorzaken. Dat stelt Goldman Sachs in de European Economics Analyst. Europese banken hebben sinds het begin van de financiële crisis in 2008 het volume aan uitstaande leningen teruggebracht, met negatieve gevolgen voor de economische groei.
  • Pensioenfonds is de pineut. Arnold Gast: "De rol van de overheid wordt de laatste tijd steeds belangrijker op de kapitaalmarkt, en raakt ook beleggingsbeslissingen en rendementen. Zo wordt de rente al lange tijd erg laag gehouden. In reële termen (na inflatie) is deze zelfs negatief. Met die lage rente willen de autoriteiten partijen met veel schulden helpen."
  • Pimco: Lage rente vernielt economie
    Door de duurzaam lage rentes verandert Moeder Aarde van een dynamische "Planeet Percentage" in een dorre "Planeet Kwantiteit", vol gevaarlijke valkuilen voor beleggers. Dat schrijft Luke Spajic van Pimco.

Trend

Beleggingsfondsenmarkt krimpt
Het Europese fondsaanbod is in het eerste kwartaal gedaald. Er kwamen 506 fondsen bij, maar er verdwenen 598 fondsen, waarvan 493 geliquideerd en 205 door een fusie. Daarmee is de consolidatie in de Europese fondsindustrie nog altijd aan de gang. Ten opzichte van een jaar geleden is het aanbod met meer dan duizend fondsen afgenomen, becijfert Lipper FMI.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.