Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Voorbeurs: Stockpicken!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2012 11:10
    Hallo AJ,
    Ik zou me niet blind staren op de koersenpag. van Bloomberg en zeker niet klakkeloos cijfers m.b.t. winst per aandeel en dividendrendement overnemen. Geen weldenkend mens gaat uit van een koerswinstverhouding (2012)van 8.7. Dit zou een winststijging van 60% t.o.v. de winst over 2011 betekenen. Als we bij Hes de lijn van het eerste kwartaal doortrekken (+25% hogere nettowinst) kom ik uit op een jaarwinst van EUR 3,49. Bij een pay-out-ratio van 50% en de huidige koers van EUR 38 komt het dividend rendem. dan uit op een keurige 4.6 %. Dit lijkt mij tevens het meest optimistische senario.
    Geniet van het mooie weer
    Xeno
  2. [verwijderd] 25 mei 2012 11:54
    Hoi x.Kpalan,

    Thx voor je wijze les en cijfers!

    Zo zie je maar weer, net al sik zelf al waarschuwde: áltijd zélf je huiswerk doen. Zeker als je ook Bloomberg blijkbaar niet blind kan vertrouwen. Check check double check.

    Ja, ik ga nu echt fietsen (full disclosure: niet op een fiets van Accell, maar een merk dat intussen bij Pon hoort). Tot maandag! Ja maandag, want dan is de beurs gewoon open.

    Arend Jan
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.