Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Op uw plaatsen...

Met ingang van deze week bent u weer welkom om op www.optiecompetitie.nl mee te spelen in de jaarlijkse zoektocht naar de Beste Optiebelegger van Nederland. We geven hierbij het officiële startschot en daarna is het aan u om de markt zodanig te bespelen met aandelen en opties dat er uiteindelijk, na vijf weken, een mooi positief rendement onder uw virtuele portefeuille staat.

Moet u daarvoor een gediplomeerd daghandelaar zijn? Welnee. In de inmiddels jarenlange geschiedenis van dit beursspel is het al eerder voorgekomen dat onervaren beleggers er met de prijzen vandoor gingen. Uiteindelijk telt het juiste marktgevoel. En daarbij: een virtueel spel als de Optiecompetitie is juist een uitstekende manier waarop niet-ervaren beleggers zonder geld op het spel te zetten kunnen experimenteren met optiebeleggingen en -strategieën.

Dus, kom, doe gewoon mee. Niet geschoten is altijd mis en er zijn prijzen genoeg te winnen, zelfs per week. U kunt binnen de Optiecompetitie sub-leagues aanmaken, zodat u ook met een groepje vrienden of collega's de onderlinge strijd kunt aangaan. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat beleggen in competitievorm een knap verslavende bezigheid kan zijn. 

Scholieren en studenten
Op deze plek, ver van het spelplatform zelf, vertellen we daar niet vaak iets over, maar terwijl u dit leest worden er druk beursspelletjes gespeeld op het IEX-platform. Op het immer druk bezochte IEX Beursspel, natuurlijk, maar sinds deze maand is ook de Scholenstrijd weer van start gegaan, een competitie die we speciaal hebben ontwikkeld voor de economieles op HAVO en VWO, inclusief lesmateriaal. De Scholenstrijd maakt inmiddels deel uit van het officiële lespakket en enidigt ieder jaar met een huldiging van de beste beleggende klassen en leerlingen op de Amsterdamse beursvloer. 

In april lanceren we de National Investment Competion voor financiële studenten uit binnen- en buitenland, die we in samenwerking met diverse financiële studentenverenigingen hebben opgezet. Enfin, u begrijpt, we zitten niet stil. Ik maak er geen gewoonte van om hier al te hard op de eigen loftrompet te toeteren, maar soms is het toch wel aardig om even te vertellen wat er zich nog meer onder IEX-vlag afspeelt.

Maar eerst is er de Optiecompetitie. Doet u mee?  

Oh ja, voor de twitteraars onder u: de officiële hashtag voor de competitie is #optiecompetitie.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. IEX Beleggerspodcast: Is dit het begin van de Grote Rotatie?
  2. Vlakke start AEX en het woord is aan Jerome Powell
  3. BeleggersPodcast: Sidderen voor verkiezingen en wie vindt techaandelen te duur?

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.