Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

The Hype of Holland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Frank van Dongen (Cees Smit)

Auteur:

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. De Show is over: Iedereen bedankt
  2. Mindf*ck
  3. De beren krijgen lucht

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 januari 2011 12:28
    quote:

    Grappig schreef op 24 januari 2011 12:19:

    Ja, ja. De huizenprijzen stijgen altijd. Althans zo lang ik mij dat besef. Misschien goed om nog eens naar deze grafiek te kijken die wat verder teruggaat in de tijd. www.huizenmarkt-zeepbel.nl/index.php?...

    mooie grafiek
    klopt inderdaad dat ze grachtenpanden daarvoor gebruiken.
  2. [verwijderd] 24 januari 2011 13:57
    Jajajaja Cees,

    Je hebt gelijk. Ieder weldenkend mens die naar die koers van Apple kijkt, krijgt hoogtevrees. Daar zijn een aantal redenen voor:
    - Apple heeft een hoog gadget gehalte (gaat altijd een keertje weg)
    - Slecht platform (Android is beter, zelfs over Windows hoor je minder klachten.
    - Weinig concurrentie iPad (binnen een jaar zijn er tientallen stevige concurrenten).
    - Is de markt voor tablets echt wel zo groot? Laptop is blijvertje!
    - Vroeg of laat gaan ze in Brussel zeuren over mededinging.

    etcetc

    Apple is weliswaar een blijvertje, maar de vergelijking met Google gaat volledig mank. Het is wachten op de klap: die komt zeker weten.

    Zomaar iemand uit de elektro wereld.
  3. Hugo44 24 januari 2011 15:04
    Dat Flash niet wordt ondersteund op iPhone en iPad is vanwege performance-eisen die Apple stelt. Er zijn trouwens wel app-browsers die Flash laten zien. Het is onjuist dat Apple alleen Safari toestaat als browser op een Mac, ook Firefox, Opera en zelfs Internet Explorer zijn te gebruiken. Dat je niet zelf je iPhone kunt openen is niet erg, je kunt daar namelijk niets mee. Ik denk niet dat de koers van Apple in dollars veel lager zal gaan. Wat wel vervelend is voor Nederlandse kopers van Apple-aandelen is de dollarkoers, die zal vermoedelijk wel omlaag gaan in de komende maanden. Apple kan nog heel veel groeien in iPads, iMacs en op termijn ook in media en tv, waar nog produkten voor zullen uitkomen. Ook de toename in verkochte iPhones zie ik niet snel stoppen. Dus ik begrijp de negatieve houding niet zo.
  4. [verwijderd] 24 januari 2011 17:49
    quote:

    sremmal1 schreef op 24 januari 2011 11:37:

    Daar heb je 'm weer met z'n Apple...
    Het moet toch een keer lukken dat de koers omlaag gaat, als je maar blijft roepen. Op zich heeft hij gelijk dat het niet kan blijven stijgen, alleen zijn timing is zo beroerd.
    Nou ja, misschien nu toch maar eens een putje Apple kopen.
    Nou inderdaad pff hoe lang nu al? Dik 1,5 jaar..en nog steeds niks. Gelukkig nooit naar geluisterd. Alle I phones 4 waren uitverkocht in NL, weet niet hoe het elders in de wereld is maar zegt wel wat.

    Dus luister wederom niet. Apple gaat alleen omlaag als de beurs ook omlaag gaat. En dan nog denk ik dat er snel steun zal zijn..maar wie ben ik

  5. sebpb 24 januari 2011 21:17
    Van die grafiek krijg je gewoon simpele hoogte vrees.
    Het ziekte beeld van Jobs is afwachten.
    Maar wat zeker gaat gebeuren is dat mensen die door de iphone en ipad met een mac in aanraking komen erachter komen dat apple gewoon geweldig is qua bedienings gemak.
    Kortom ik denk dat er nog aardig wat mensen hun Bill-Gates machine gaan inruilen voor een échte mac en dat dadelijk de verkoop aantallen van ibooks en probooks omhoog gaan.
  6. [verwijderd] 24 januari 2011 21:49
    "Nog iets waar ik nooit echt in heb geloofd, waarvan ik al jaren geleden heb gezegd dat het te mooi was om waar te zijn en nu achteraf - net als Madoff - ook niet waar blijkt te zijn. In de weekend-Telegraaf stond een verhaal over Life Settlements. De Investment Coach was hier heel positief over en iets dat te mooi is om waar te zijn is per definitie niet waar."

    Nou heeft er in de polderportefeuille wel een tijd "geldmarktfonds" auriga gestaan. (Wel samen met kraland)
    www.iex.nl/Column/4206/Polderportefeu...

    Over apple ben ik het met je eens, maar zie het meer als kansberekening. Natuurlijk kan het dat apple op nog meer terreinen marktleider wordt, maar ik acht de kans groter dat net als bij Microsoft het bereiken van marktleiderschap het einde van de geweldige performance is. En hypegevoelig inderdaad. Ik moet er niks van hebben, zonder geldige creditcard info geen ishop en geen gebruik van de telefoon. Wel geweldig dat je dit soort wurgcontracten als begeerlijk weet te verkopen. Dat is waarom amerika er steeds bovenop komt. Ze zijn geweldige verkopers van illusie.

    de bos
  7. [verwijderd] 25 januari 2011 08:20
    www.apple.com/investor/ Probeer eens goed te lezen Cees en dan een goed stuk te schrijven. Dat je nog serieus genomen wordt.. Prima om negatief te zijn over Apple, maar alles is ongefundeerd. Je hebt nog nooit iets onderbouwd met cijfers. Probeer nou eens een verantwoord stuk te schrijven. Succes!
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.