Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Afrika, wie durft?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Dr. Hoe

Eerste Hulp voor beleggingsadviseurs! Dr. Hoe is het pseudoniem van de experts uit het columnistengilde en de redactie van IEXProfs. Hij behandelt onder meer beleggingskwesties en prangende lezersvragen. Worstelt u beroepsmatig ook met een beleggingsprobleem? Stuur hier uw vraag of reactie aan Dr. Hoe.

Meer over Dr. Hoe

Recente artikelen van Dr. Hoe

  1. Rendement staat niet in de sterren
  2. Boutiques beleggen beter
  3. Afrika, wie durft?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 januari 2011 10:06
    Peter van Kleef schrijft toch meestal wel aardige stukjes, maar gaat hier de mist in. Om bijvoorbeeld de beurs van Nigeria af te doen als een schoolbord met krijtjes onder de bomen is niet alleen heel dom (let op: ik zou ook een ander woord kunnen gebruiken), maar kan ondernemende beleggers ook geld kosten. Ze staan 4 op de lijst, als eerste Afrikaanse land, en hun eigen Damrak werkt prima.
  2. [verwijderd] 17 januari 2011 10:49
    Beste davantage,

    Bedankt voor het compliment. Wat Nigeria betreft, ik heb in deze column dat land niet beschreven zoals u hier suggereert. In tegendeel, in de schaduw van Zuid-Afrika en in mindere mate Egypte is Nigeria de Afrikaanse markt in opkomst. Ondanks alle keerzijden (corruptie, geweld, etc) is er in economische opzicht perspectief genoeg, daar.

    De landen waarnaar ik - toegegeven, met enige vorm van overdrijving - verwees met de schoolbord-met-krijtjes-beurzen zijn landen als Malawi (in 2006 nog de best presterende index wereldwijd) en Botswana en zo.

    Dit is trouwens een aardig filmpje van een IPO in Kenia, zij het al twee jour oud - wat in Afrika een hele tijd is: www.youtube.com/watch?v=cro_PdTcNiY

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.