Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Long aandelen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur:

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

Recente artikelen van Lukas Daalder

  1. Best of the week: social media
  2. Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
  3. Obligatiemarkt versus QE2

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2010 14:21
    Voor mensen die in TA geloven is dit net zoveel bewijs als alle andere charts. Het zijn projecties van mogelijke toekomstige scenario's op basis van gemiddelden uit het verleden. Dus de kans dat volgend jaar positief wordt is historisch gezien 90% groot. De reden daartoe wordt in het artikel goed uitgelegd. Dit artikel zou daarom pas echt nut hebben als we de jaren dat de positieve trend niet werd gerealiseerd (die 2 op de 20 cycli) eens inhoudelijk onder de loep werden genomen wat toen de omstandigheden waren. Dat wordt nu namelijk niet uitgelegd en wordt er dus te weinig informatie geboden om het 'long advies' serieus te kunnen overwegen.
  2. [verwijderd] 23 november 2010 16:11
    Zal je toch ook nog rekening moeten houden met percentage van de wereldeconomie en S&P aandelen dat je aan de VS kan toeschrijven.
    Kan mij zo voorstellen dat die dalend is. Het effect zal dan minder zijn.
    Verder zou lokaal VS meer profijt van dit effect moeten hebben dan wereldwijde bedrijven. En zou je ook moeten checken in hoeverre dit per bedrijf opgaat afhankelijk van de contributie aan de verkiezingskas van de president. Dut zou je als indirect bewijs van corruptie/efficientie van de lobby industrie kunnen zien.

    de bos
    EDIT: als je dit gechecked heb kan je ook een betere verklaring verzinnen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.