Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Risico is helemaal terug

Wie IEXProfs deze week heeft gevolgd, weet dat één woord centraal stond: risico.  Uit onderzoek onder (particuliere en institutionele) beleggers en adviseurs blijkt dat de risicoperceptie grondig geschud is door de kredietcrisis. Invesco zaagt ondertussen – ook met een onderzoek – aan de stoelpoten van een oude beurswijsheid dat risico en rendement hand in hand gaan. Dr.Hoe probeert een obligatieportefeuille minder risicovol te maken met sovereign bonds.

Het beste van IEXProfs van deze week.

Van Lanschot en de Ierse blues
Van Lanschot werd in de media gekielhaald omdat het in het afgelopen jaar Ierse staatsobligaties aanbevolen heeft aan klanten die een snufje meer risico wilden. Maar zat de bank daarmee echt fout?

Alternatief: sovereigns
Dr. Hoe heeft een alternatief voor de Ierse obligaties, de sovereign bonds, obligaties van semi-overheden. Meer rendement, minder risico in een obligatieportefeuille. Doen?


Meer risico, minder rendement
 De tegelspreuk zegt dat risico en rendement hand in hand gaan, maar Invesco dook in de Europese aandelen over de periode 2002 – 2010 en kwam weer boven met een heel andere conclusie.

Het nieuwe risicodenken
Beleggers hebben een heel ander risicoplaatje voor ogen bij aandelen, obligaties, hedgefunds en andere asset dan in het precrisistijdperk, stellen financieel adviseurs vast. Maar de effecten van de crisis op hun toekomst onderschatten ze nog steeds.


Volg je fondsbeheerder
Fondsbeleggen lijkt zo makkelijk. Toch presteren bijna alle fondsbeleggers een stuk slechter dan diezelfde fondsen-en-hun-rendementen waarmee ze op verjaardagsfeestjes oom en tante de ogen mee uitsteken. Waarom eigenlijk?


Lang leve de termijn
Zowel beleggers als analisten maken de fout aandelen te analyseren zoals dat vroeger gebruikelijk was. Ze kijken niet verder dan het volgende kwartaal, terwijl de structureel veranderde wereld vraagt om een heel andere kijk.

 


 

 

De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.


 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. Must read: is AI een reddende engel?
  2. Must read: Gen Z is rijker dan u denkt
  3. Must Read: 'Huizenprijzen gaan nog veel verder omhoog'

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.