Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Buy the rumour, sell the Fed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur:

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

Recente artikelen van Lukas Daalder

  1. Best of the week: social media
  2. Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
  3. Obligatiemarkt versus QE2

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2010 11:27
    De FED heeft gefaald in al de haar toegeeigende taken. Opruimen dat zootje criminelen en (de creatie van) het geld teruggeven aan het volk.

    Een systeem gebaseerd op geld = schuld, geleid door oude machtstructuren en gewetenloze banksters houdt de mensheid in slavernij en verkracht de planeet totdat die ons een keer uitkotst.

    Denk aan de toekomstige generaties en hoe die over ons zullen denken als ze in een geschiedenisboek lezen. We moeten ons diep schamen voor consumptie en winst als enige religie. Triest om je ongelimiteerde potentieel als mensheid te verkwisten aan een dun laagje opsmuk, verblind door begeerte en hebzucht.

    Een geruststelling: Wat geleerd moet worden herhaalt zich.

    groeten,
    Juan
  2. [verwijderd] 16 november 2010 14:33
    Ik had de 30 jaar initieel ook opgenomen, maar heb hem uiteindelijk geschrapt. De koers is gedaald, inderdaad, maar de yield is uiteraard gestegen: 35 basispunten sinds Jackson Hole en nog eens 25 basispunten sinds de maatregel bekend is gemaakt.

    De oorzaak voor de verdere verzwakking van de 30 jaars is tweeledig: 1) meeste koersrisico als inflatie echt de kop op steekt en 2) de Fed 'negeert' dat deel van de curve. ze kopen wel wat, maar niet veel.

    Lukas D.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.