Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Daalderopoulos 4 president

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Lukas Daalder

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

Meer over Lukas Daalder

Recente artikelen van Lukas Daalder

  1. Best of the week: social media
  2. Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
  3. Obligatiemarkt versus QE2

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2010 17:30

    Lukas mag ik het zo samenvatten.

    Griekenland barst van de schulden en die kopen ze dankzij de buurman (ECB) goedkoop op en jij wilt wel meedraaien in dit mirakel.

    Toch waar wordt gewonnen moet er ook ergens worden verloren. De banken, institutionele beleggers? Ik zie het als een soort probleemverschuiving over meerdere partijen.

    Kan zijn dat het zo gemakkelijker te verhapstukken valt en op een gegeven moment zal het spelletje ophouden, want door te opereren aan de vraagzijde voert Griekenland zijn eigen schuld weer op.

    Wat me niet lekker zit, is dat ze zo hun luilekkerlandleventje enigszins in stand kunnen houden. EU moet erbovenop blijven zitten en ondanks deze grappenmakerij saneringen eisen.

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 24 juni 2010 20:18
    Jonas,

    Ik vrees dat je mijn gevoel voor humor niet helemaal op waarde weet te schatten. Griekenland doet op dit moment niets, uiteraard kunnen de Grieken niet geld van de EU lenen om vervogens de pensioenen in stand te houden, en nee, ik doe niet mee met de Griekse verkiezingen. ;-)

    Alleen, theoretisch kan het. Zijn er dan verliezers? Uiteraard. Alleen, de verliezen zijn al geleden door de obligatiehouders die de waarde van hun obligatie in waarde hebben zien halveren. Als ze bereid zijn het op dat niveau te verkopen, dan is het een verlies wat ze kennelijk bereid zijn te nemen. Niemand dwingt ze, dus als ze het niet willen, dan niet.

    Maar Griekenland koopt haar schuld dus op en verhoogt daarmee dus niet haar schuld, maar verlaagt het juist.

    Lukas D.
  3. [verwijderd] 24 juni 2010 23:19
    Lukas (highway) meestal ben ik wel van de humor. Ik ben zelf ook af en toe niet helemaal serieus. Soms vind ik wel leuk wat schijnbare diepzinnigheden te schrijven en de reacties te bezien.

    We zijn hier als belegger en mijn opmerkingen waren niet ethisch bedoeld ofzo.
    Op zich is de lijn van jouw redenering niet verkeerd en ik zie niet waarom particulieren afgezien van brokerproblemen die obligaties niet zouden kunnen kopen.

    Er zijn overigens hier ook fondsen voor. Moeilijke job om daarvan fondsmanager te zijn. Economie is lastig voorspelbaar, maar de politiek niet minder.

    Denk ik wat verder dan zou deze truc natuurlijk bij wat renteverhoging grootschalig door diverse Europese landen kunnen worden toegepast. Beetje zorgelijk want de ellende blijft dan elders hangen.

    Nu ben ik dus wel serieus. De vraag is dan wat te doen? Laat maar hopen op de wijsheid van de EU en de ECB, maar helemaal gerust ben ik er eerlijk gezegd niet op.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 24 juni 2010 23:36

    Svar, ik vrees de uitwerking dan naar andere landen en op de banken e.d. Laten we het eerst maar proberen met een harde IMF-aanpak en trucjes buiten beschouwing laten.

    Uiteindelijk gaat het om de herwinning van de kracht van de Griekse economie. Zetten ze de koppen in het zand dan zal helaas niets anders mogelijk zijn, maar ik zou dat wel betreuren.

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 25 juni 2010 00:13
    quote:

    jonas schreef:

    Svar, ik vrees de uitwerking dan naar andere landen en op de banken e.d. Laten we het eerst maar proberen met een harde IMF-aanpak en trucjes buiten beschouwing laten.

    Uiteindelijk gaat het om de herwinning van de kracht van de Griekse economie. Zetten ze de koppen in het zand dan zal helaas niets anders mogelijk zijn, maar ik zou dat wel betreuren.

    Groet, Jonas
    Hoi jonas,

    Wat ik meen te bespeuren is dat de Grieken nu ons geld gebruiken om hun levensstijl te handhaven.
    De banken die daar geinvesteerd hebben trekken zich al terug, want er worden staatsleningen terug ingekocht door GR, en de gulzige dombo's die daar nu nog investeren moeten maar op de blaren zitten als GR uit de euro gekicked wordt. Ondernemersrisico noemt men dat. Laat nu maar eens een paar europese banken failliet gaan ipv blijven steunen. Zie de AAB draad: 30 erin,nu 15 waard. Normaal ben je gewoon failliet met dat soort getallen. Systeembank, slecht argument, er zijn nog zo veel andere banken. Dadelijk met SEPA wordt het helemaal makkelijk...
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.