Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Liveblog: Sensatie in renteland

Liveblog: Sensatie in renteland

Update 14.55 uur: Sensatie in renteland

De rente op Italiaans tienjaars staatspapier loopt in de loop van de middag steeds verder op. Op dit moment komen er 33 basispunten bij. Ondanks dat de yield van 3,24% nog niet schokkend hoog is, zijn dit toch forse bewegingen. 

Adyen
Klik op de afbeelding voor een grote versie

De Nederlandse en Duitse vergoedingen op staatsleningen nemen een behoorlijke duikvlucht. De Duitse Yield noteert inmiddels alweer ruim onder de 0,5%. Kortom, het is vandaag risk off op de obligatiemarkten.

Update 14.30 uur: Bleeder van de dag

Voorbeurs staat Tesla meer dan 12% lager op het nieuws dat de SEC, de Amerikaanse toezichthouder, Elon Musk aanklaagt voor fraude en wil dat hij eruit vliegt. 


Update 14.15 uur: Europese banken onderuit

De AEX (-1,1%) zakte in de loop van de middag hard weg. De reden hiervoor is dat de handel in Italiaanse banken tijdelijk moest worden stilgelegd, omdat de koersen keihard onderuit gingen. Het begrotingstekort in Italie kwam uit op 2,4%, wat hoger is dan de 2% die Europa eist.

Dit zorgt voor de nodige spanningen op de financiële markten. De grootste Italiaanse banken: Unicredit(-8%), Banca monte dei Paschi (-5,9%) en Intesa Sanpaolo (-7,4%) vangen de grootste klappen. Het is daarom niet vreemd dat de Italiaanse beurs ruim 4,5% in de min staat.

Onze eigen banken krijgen ook de nodige klappen te verduren. ING (-3,4%) en ABN Amro (-2,4%) zijn de grootste dalers in de AEX, gevolgd door de verzekeraars ASR (-2,4%), Aegon (-1,9%) en NN Group (-1,6%).


Update 12.10 uur: Adyen

Sinds de promotie naar de AMX heeft Adyen (+2,2%) nog geen slechte beursdag gekend. Er lijkt maar geen einde te komen aan de koersstijging van de online betalingsverwerker. Vandaag behoort het aandeel wederom tot de toppers binnen de midcap index.

De onderstaande grafiek geeft een mooi beeld over hoe hard het allemaal is gegaan sinds de beursgang. De introductiekoers van €240 is er dan nog niet eens in verwerkt. 

Adyen
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Beleggers die nu (nog) willen instappen mogen daarvoor een beste prijs betalen. Een aandeel Adyen kost bij een koers van €700 ongeveer 185 keer de getaxeerde winst voor 2018. Door de hoge groei die er wordt verwacht, zwakt deze af naar 85 keer de winst over 2020. Kortom, voor kwaliteit moet betaald worden.

 


Update 11.35 uur: Wat nou Brexit!

Voorlopig hoeven we nog geen afstort van de Britse economie te verwachten. 


Update 11.25 uur: Studenten in actie tegen dividendbelasting

Is het niet beter dat deze studenten zich gewoon richten op hun studie?


 

Update 11.05 uur: ASMI aan kop

ASMI (+3,5%) speert ervandoor op het gerucht dat het Chinese TCL geïnteresseerd is in het 25% belang van ASMI in ASM Pacific.


Update 9:55 uur: Beter Bed herstelt

Vanochtend werd bekend dat Beter Bed (+0,9%) haar Spaanse winkelketen verkoopt. Dit bericht komt niet als een verrassing, maar beleggers belonen het aandeel met een winstje van 0,8%.

Woensdag bodemde het aandeel op €4,48 en nu is de koers een klein beetje opgekrabbeld en staat er €4,64 op de borden. Een mini opleving die beleggers wel konden gebruiken. De onderstaande grafiek geeft maar weer aan hoe rampzalig deze belegging is geweest.

Bpost
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Beleggers zoals u zijn natuurlijk benieuwd of het nu een interessant moment is om in te stappen. Hiervoor hebben wij uiteraard de IEX-beleggersdesk in het leven geroepen. Toch ben ik niet te beroerd om u de waarderingsmaatstaven te delen.

Op dit moment doet het aandeel 7,5 keer de winst en 4,2 keer de getaxeerde ev/ebitda voor 2019. Op het oog geen hoge waardering, maar de groeiverwachting is hier ook naar. Zo verwachten analisten dat de omzet van het bedrijf de komende drie jaar stagneert. Niet onlogisch gezien de problemen in Duitsland.

Op 26 oktober weten we meer over de strategie van de bedden- en matrassenverkoper, want dan wordt er een Capital Markets Day georganiseerd. Daarnaast worden op die dag de cijfers over het derde kwartaal gepresenteerd.  

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Niels Koerts

Analyse door:

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 28 september 2018 10:08
    Als Beter Bed de tak in Duitsland weet om te buigen, in elk geval stabiel blijft met een positieve doorkijk, dan komt het vanzelf goed met Beter Bed. De top is nieuw en aan deze verkoop te zien zijn ze serieus bezig om de organisatie te veranderen. In alle overige landen gaat het redelijk goed tot zeer goed en is Beter Bed winstgevend overall.
  2. [verwijderd] 28 september 2018 11:32
    quote:

    Kaviaar schreef op 28 september 2018 10:08:

    Als Beter Bed de tak in Duitsland weet om te buigen, in elk geval stabiel blijft met een positieve doorkijk, dan komt het vanzelf goed met Beter Bed. De top is nieuw en aan deze verkoop te zien zijn ze serieus bezig om de organisatie te veranderen. In alle overige landen gaat het redelijk goed tot zeer goed en is Beter Bed winstgevend overall.


    Het is te hopen!
  3. [verwijderd] 28 september 2018 12:02
    Niets rampzaligs aan Beter Bed hoor, gewoon hoe een aandeel zich gedraagt. En je stapt in vóor de beweging omhoog, en stapt eruit vóor de beweging omlaag, en de truc zit 'm in dit blijven herhalen!..
    En er komt weer een nieuwe ronde van dit soort bewegingen aan, en zolang je die truc blijft aanhouden kan het amper mis gaan voor je met het Beter Bed aandeel, en de cijfertjes daarvoor bijhouden is nergens voor nodig, dat kan nu juist uitdraaien op iets rampzaligs...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.