Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Eindejaarsaandelen

Eindejaarsaandelen

AEX 550 met koerswinstverhouding 18,9. Da's niet goedkoop. Dan wordt het november en kunt u er op wachten dat de term eindejaarsrally weer valt. Bij deze. Het is al tien maanden een eindejaarsrally, maar dat is een ander verhaal. Wij zijn op zoek naar mooie, Nederlandse aandelen die goedkoper dan de index zijn.

Hoe doen we dat? Simple & stupid, we laten Reuters Eikon pruttelen op:

  • Alle Nederlandse aandelen die minder dan een verwachte koerswinstverhouding van 18,9 doen
  • We filteren vervolgens op fondsen die wel omzet- en winstgroei laten zien, om zo te filteren op de echte bleeders, special occasions, RTL-zondagochtendaandelen en (een onvermijdelijke term hier op IEX)... Brandhout! :-) 

 


Sorry, die tabel met namen krijgt u niet. Wij kennen u, want dan kijkt u niet meer naar het fimpje en we hebben zo ons best gedaan. Duurt maar 1 minuut. Zondag ga ik er uitgebreider in mijn vooruitblik op in. Hier is wel de Shell grafiek, klik voor groot.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. Het is een beetje anders dan anders voorbeurs
  2. Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen
  3. Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2017 05:24
    volgens mij kwam ik vandaag iets tegen dat een onderzoekscommissie in amerika een rapport rond noord korea heeft gepresenteerd. kort gezegd militair ingrijpen in welke vorm dan ook zal leiden tot duizenden doden, tot een totale oorlog, waar de doden aantallen niet meer precies zijn vermeld.

    dit is een vrijbrief voor de heer kim om een verschrikkelijk lompe raket ergens heen te manoeuvreren rond 10:00 japanse tijd. de nikkei ratelt een plus op de borden, en begint met zakken richting de min.

    aangekomen in europa, gaan de haatbaarden jihadi door wat binnensteden heen. onder het mom van nu of nooit! pak je kans! we gaan ervoor!

    de eta ruikt een kans, als de catalanen het kunnen dan kunnen wij het ook. ze bewapenen zichzelf weer, een paar politie depots worden leeggeroofd, en spanje splijt uiteen in 3 delen, binnen enkele dagen.

    de beurzen zakken verder weg, ook amerika begint bij de opening te zakken. je ziet overal grote bewegingen. mensen worden nerveus.

    de eerste geluiden uit de bankaire sector zijn niet mals. het is toch niet zo stabiel als we in eerste instantie dachten, het consumenten vertrouwen neemt af. de mensen houden hun hand op de knip, voedsel wordt wel erg duur, de gewonen man op straat begint zijn vertrouwen te verliezen.

    mensen stellen grote kopen uit, de toch al te duren huizenmarkt begint in engeland, amerika en ook nederland weer klappen te krijgen.

    u hoort het al, ik geil op doomscenario's. ik ben een zwartkijker, een trotse ook nog.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.