Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wachten op Gemalto?

Wachten op Gemalto?

 

Oh ja, Gemalto. Die hadden we ook nog.

 

 

Inderdaad, de herfstrally is niet aan de digitale beveiliger besteedt:

 

 

Ik zou zeggen dat het verlies niet van de laatste twee weken is, maar goed. Tom Simonts van Bolero is verstandig. Hij verschuilt zich snel achter de analisten die hun adviezen in de immer hongerige beurs shredder staan te pompen en hun koersdoelen per strekkende euro verlagen. Inderdaad, nieuws is er niet.

 

 

Geen verhaal

Dat wil zeggen, die vrijwel dagelijkse stroom persberichten met nieuwe orders die Gemalto steeds de deur uit deed is opgedroogd. Mede daardoor vielen al die  enorme winstwaarschuwingen dit jaar – ik ben de tel kwijt – iedereen zo rauw op zijn of haar dak. Zei ik daar winstwaarschuwingen?   

 

 

De CFO gaat eind dit jaar weg, maar dat lijkt geen verband te houden met de dramatische winst- en omzetdaling dit jaar. Dat maakt de zaak Gemalto dit jaar ook uniek. Als de business van een bedrijf zo instort als bij de beveiliger, volgt er meestal een paleisrevolutie en een nieuwe strategie.

Niets van dit alles. En het is al zo moeilijk te doorgronden aandeel, u moet zo'n beetje zelf beveiligingsspecialist zijn om het fonds te kunnen lezen.  Op vrijdag 27 oktober komt Gemalto met een KW3-update en tot die tijd is het iedere dag voorbeurs hopen en bidden dat een nieuwe winstwaarschuwing uit blijft.

Dit gezegd hebbende, het kan ook een kans van jewelste zijn voor de risicoliefhebbers onder u, want als de lekken nu allemaal boven zijn.... Fundamenteel is er momenteel geen verhaal bij Gemalto en technisch is de neergaande trend aardig intact. Dat zie zelfs ik nog met mijn linkerliniaal.     


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2017 18:10
    Ze haalden een groot deel van hun inkomsten uit simkaart beveiliging en dat droogt nu op. Het heeft tijd nodig voordat ze een speler op de markt van software matige beveiliging zoals certificaten worden. (als ze het al worden). Beetje een Tomtom verhaal. Hun core business sterft uit terwijl de nieuwe business nog moet volgroeien (transitie fase.)
    Tomtom doet dit natuurlijk wel beter.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.