Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: Herstelfase

TA: Herstelfase

Nu de steun in de 506-zone zijn werk heeft gedaan, kijk ik vandaag naar enkele andere Nederlandse aandelenindices. Ook hier valt op dat er veel steun in de markt is.

Uiteraard eerst de AEX-index, die de steun 506,23 rond de maartbodems met succes heeft getest. Omdat deze steun bovendien aan de onderkant van de langere termijn opwaartse fase van de Nederlandse beurs ligt, wordt hiermee de basis voor een herstel gelegd.

De volgende uitdaging is de dalende toppenlijn, oftewel de bovenkant van de oude vlagformatie (blauwe stippellijn). Deze dalende weerstandslijn, ligt nu rond 525.

Technische Analyse AEX 4 juli 2017

AEX Total Return index

Een Nederlandse aandelenindex die vaak over het hoofd wordt gezien is de AEX Total Return index, waarbij dividenden worden herbelegd. Ondanks de recente terugval blijft het technische plaatje positief. Zelfs bij een diepere correctie blijft de herbeleggingsindex binnen de lange termijn opwaartse trend.

Een sterk signaal trad dit voorjaar op bij de doorbraak boven zeer belangrijke barrière gevormd door de top van 2015 rond 1502 (afgebakend met het korte paarse lijntje). Technisch mag deze correctie als een prima koopkans benut worden.

Technische Analyse AEX Herbeleggingsindex4 juli 2017

AMX-index

In de recente terugval heeft de AMX-index een hogere bodem achtergelaten, boven de top van 2015 (790,76), waarmee een pullback scenario wordt neergezet, dat is potentieel een sterk patroon. Bovendien is de lange stijgende trend intact.

Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de voorgaande top rond 790,76 weet te blijven. Zodra de laatste top rond 816,31 breekt, kan de uptrend hervat worden.

Technische Analyse AMX 4 juli 2017

Smallcap-index (ASCX-index)

De Nederlandse Smallcap-index (ASCX-index) maakt een vlagformatie (blauwe lijnen), binnen de stijgende trend. Slaagt de smallcap-index erin om boven de laatste top rond 1015,44 te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging. Vooralsnog blijft het technische beeld redelijk.

Technische Analyse AScX 4 juli 2017

Conclusie: Nu de harde steun 506, in combinatie met de sterke lange termijn uptrend, is getest, is een herstel te verwachten. Ook op de andere Nederlandse beursindices is er sprake van correctieve fases waarbij de schade is te overzien. Voor de AEX is de doorbraak boven de dalende toppenlijn rond 525 nu de volgende uitdaging.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Gerelateerd

Reacties

309 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 4 juli 2017 08:55
    quote:

    ren-je-dement schreef op 4 juli 2017 08:40:

    Mogguh. En het is een stuk leuker geworden hier de laatste tijd.

    @Verhuurder: die dagopties bij Binck zijn van code veranderd, mss moet je ze opnieuw selecteren vanuit 'opties'.
    Klopt.. maar dat handelsplatform Tom waar zij in participeerden is dan ook ten ziele.. (heb ik begrepen van een vriend)
    géén Xnl-opties bullshit meer maar gewoon weer handelen via Euronext met Aex-opties en NORMALE quotes 0,05 - 0,10e verschil tussen bied en laat ipv 0,35 - 0,40
    maar wel de "beste" prijs uiteraard.. ;)
309 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.