Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AkzoNobel van verfpot gerukt?!

AkzoNobel van verfpot gerukt?!

 

Geachte heer Büchner van AkzoNobel, Reuters Datastream heeft een ander sommetje:

 

 

Collega Nico vermaakt zich intussen ook al met het interview van hem in FD:

 

 

Nieuw! Analistenwaarde

Kijk ook even naar de laatste zinnetjes in Nico's tweet. Ja, u leest het goed. Het staat er echt:

Maar kijk naar de waarderingen die de brokers en analisten afgeven wegens de aangekondigde splitsing. Die hebben hun waarderingen van AkzoNobel verhoogd. Daarmee hebben we dus waarde gecreëerd.  

Op IEX hoef ik niemand uit leggen dat de koers altijd het laatste woord heeft, maar bij Büchner zijn dat de analistenschattingen. Dream on, zijn aandeelhouders brengen hem vanzelf wel bij de les, denk ik. Dan nog het intro van het artikel: sinds wanneer spreekt een CEO namens de aandeelhouders? 

Topman Ton Büchner van het door het Amerikaanse PPG belaagde AkzoNobel zegt nog geen aandeelhouder te hebben gevonden die van mening is dat het voorstel van PPG de waarde van zijn bedrijf voldoende weergeeft. ‘Wij zitten heel dicht op onze aandeelhouders’, aldus Büchner.

Kat in het nauw maakt rare spongen? Want kat in het nauw is de AkzoNobel CEO zeker. Er kan ieder moment een vijandig knock-out bod van PPG komen. Eens zien wat de aandeelhouders waar hij mee schermt dan voor kiezen: cash of (nieuw beurswoord) analistenwaarde en die stomme aandelen PPG.

Tot slot geef ik u nog diverse timeframes van het wedstrijdje koersverplassen AkzoNobol-PPG. Dit gezegd hebbende: wat hebben koersprestaties uit het verleden eigenlijk te maken met de vraag of een bod wel of niet goed en hoog genoeg is...? 

 

 

 

 

The-trader-formerly-known-as-AmsterdamTrader bracht me op het idee voor dit stukje en vooral om die koersen precies na te rekenen. Lees ook even de reacties.

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 11 april 2017 19:20
    Hoe goed kan je het spelen om een zo hoog mogelijk bod voor je aandeelhouders te krijgen!!! Ik verkoop ze wel hoor voor € 95,-. En hoef zeker niet aandelen PPG.

    Maar het liefst zie ik toch dit Nederlandse bedrijf doorgaan met gedegen bestuurders (dus Buchner en Co maak plaats voor nieuwe jonge(re) bestuurders, die wel durven ondernemen), die wel waarde kunnen creëren.
  2. [verwijderd] 12 april 2017 10:19
    quote:

    gyrolando schreef op 11 april 2017 16:39:

    Dit is nu het ultieme bewijs dat bijna al die cfo's over en
    over betaald worden.
    Of het ultieme bewijs dat hier op het forum maar wat gebruld wordt? Los van het feit dat hij cEo is en niet de financiële man, zijn er ook directieleden die hun geld wel waard zijn. Allicht maar een relatief klein deel, maar degenen die wel verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en bewegen verdienen echt niet te veel. Het hoe en waarom lijkt me geen discussie om met u te voeren. Net zo min als u me uit hoeft te leggen welk zaaigoed er in de middenberm geplant moet worden. Twee werelden die elkaar niet verstaan...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.