Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Flirten

Is de motor van de AEX in de achterliggende dagen genoeg warmgedraaid? Ik denk van wel. In de eerste bijdragen van deze week gaf ik aan dat de start van deze week waarschijnlijk in het teken stond van consolidatie.

De winst die in de eerste twee handelssessies is gerealiseerd, bedraagt minder dan driekwart indexpunt Deze consolidatie zie ik alleen als het verzamelen van krachten voor een serieuze aanval op de zone 509.

Gisteren wist de AEX dit niveau al op de borden te zetten, maar het bleef bij een flirt met de vorige top. Vandaag begint de graadmeter natuurlijk op achterstand vanwege de dividenduitkering van Royal Dutch Shell (0,25 euro).

Ik blijf bij mijn visie. Nadat de AEX vorige week een hogere bodem realiseerde, verwacht ik op korte termijn een hogere top. Dit impliceert een echte aanval op 509.

KPN: 12,35 euro
Het technische beeld van KPN oogt opnieuw interessant. In de achterliggende weken stond de koers onder druk. Deze fase kan ik omschrijven als correctie en ontstond nadat het fonds versnelde in december en januari. Gisteren lijkt echter het slotakkoord te zijn geven van deze correctieve beweging.

Dit baseer ik op dat KPN gisteren de steuntrendlijn aantikte onder de beweging sinds de start van het vierde kwartaal vorig jaar. Het herstel dat gedurende de handelsdag al werd ingezet, resulteerde in een reversal day. Bovendien kreeg dit omkeerpatroon steun in de vorm van een bovengemiddeld volumenummer.

Deze optelsom is aanleiding om een voortzetting van de middellange termijn stijgende beweging te veronderstellen. Mijn richtpunt handhaaf ik op 12,35 euro.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. TA: Adieu
  2. TA: Kou in de lucht
  3. TA: Verrassing

Gerelateerd

Reacties

129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2007 08:31
    Ik begrijp dat de site van IEX platligt, dus vandaag dan maar even zo.

    GRS

    Is de motor van de AEX in de achterliggende dagen genoeg warmgedraaid? Ik denk van wel. In de eerste bijdragen van deze week is aangegeven dat de start van deze week hoogstwaarschijnlijk in het teken zou staan van consolidatie. De winst die in de eerste twee handelssessies is gerealiseerd, bedraagt minder dan driekwart indexpunt zodat de kwalificatie van consolidatie inderdaad kan worden toegepast. Deze consolidatie mag vanuit technisch oogpunt echter gezien worden als het verzamelen van krachten voor een serieuze aanval op de zone 509. Gisteren wist de AEX dit niveau al op de borden te zetten, maar vooralsnog bleef het slechts bij een flirt met het koersniveau van de vorige top. Vandaag begint de graadmeter natuurlijk op achterstand vanwege dividenduitkeringen. Desalniettemin herhaal ik de visie van afgelopen maandag. Nadat vorige week een hogere bodem is gerealiseerd, mag op korte termijn een hogere top worden verwacht. Dit impliceert een echt serieuze aanval op 509.

    KPN: 12.35

    Het technische beeld voor KPN oogt opnieuw interessant. In de achterliggende weken heeft de koers onder druk gelegen. Deze fase kan echter omschreven worden als correctief van aard en ontstond nadat de koersontwikkeling in december en januari een versnelling had laten zien. Gisteren lijkt echter het sluitstuk gezet van de correctieve beweging. Deze visie is gebaseerd op het feit dat de koers gisteren de steuntrendlijn onder de beweging sinds de start van het vierde kwartaal vorig jaar heeft aangetikt. Het herstel dat gedurende de handelsdag al werd ingezet, heeft geresulteerd in een reversal dag. Daarnaast kan worden opgemerkt dat dit omkeerpatroon ondersteund is door een meer dan bovengemiddeld volume-nummer. De optelsom van de huidige technische indicaties geven aanleiding om een voortzetting van de middellange termijn stijgende beweging te veronderstellen. Het richtpunt blijft gehandhaafd op 12.35.
  2. [verwijderd] 7 februari 2007 08:57
    Moet kunnen. Indicator heeft zich teruggetrokken op lager nivo en staat klaar in het Versace pak om op de versiertoer te gaan. Maakt goeie kans, want er staan slechts 4 eenzame concurrenten, waarvan 1 een dwerg. Dus stil op de singles avond. Risico dat Rob.S. Issieweer ook geen zin heeft.
    Fragiel, fragiel.
  3. [verwijderd] 7 februari 2007 10:44
    Flirten

    Ik gok er verder op los , dit zijn echt momenten waar ik geen richting zie , amerika onveranderd , olie pff en dollar stabiel , tja nu moet ik mijn kennis gebruiken , euh kennis , effe kijken wat de vrienden zeggen ajaa ... Nadat de AEX vorige week een hogere bodem realiseerde, verwacht ik op korte termijn nogmaals een hogere top ..effe kopie en paste , hierzie tof he . laat dit nu gebeuren om mijn waardigheid niet te verliezen want deze heeft al flinke deuken opgelopen .oja dit schrijven ze" ook nog . Dit impliceert een echte aanval op 509.

    Leuke dag toegewenst ..

  4. [verwijderd] 7 februari 2007 10:51
    quote:

    katertong schreef:

    Zijn er Elliot-wave fanaten in de kamer? Dan heb ik een paar vragen.

    1. Is dit een golf van vijf?
    2. En zo ja, kun je dan golf 1 van 218 tot 365 op golf 5 projecteren?
    3. En moet dat in % of gewoon absolute punten?
    4. Wat is dan het koersdoel?

    Vraag 1 laat ik even open. Maar mijn basiskennis van EWT zegt:
    2. Ja. Golf 1 en golf 5 streven dan naar gelijkheid
    3. Naar mijn weten in punten
    4. 365-218 + 409 = 556
  5. [verwijderd] 7 februari 2007 11:17
    quote:

    FEBUZ schreef:

    KPN breekt naar beneden en hij geeft een koopadvies.
    Volgens mij staat er toch duidelijk een vierdubbele top en zit Nikken nog met 512 in z'n hoofd.
    Kennelijk is er voor Nikken aanleiding het anders te zien. Overigens: geeft hij een koopadvies? Strikt genomen, niet denk ik.
  6. [verwijderd] 7 februari 2007 11:20
    quote:

    jvdlow schreef:

    [quote=FEBUZ]
    KPN breekt naar beneden en hij geeft een koopadvies.
    Volgens mij staat er toch duidelijk een vierdubbele top en zit Nikken nog met 512 in z'n hoofd.
    [/quote]
    Kennelijk is er voor Nikken aanleiding het anders te zien.
    Mooie positieve divergentie oude school, inclusief uitname dalende lijn over toppen rsi
  7. [verwijderd] 7 februari 2007 11:21
    quote:

    jvdlow schreef:

    [quote=FEBUZ]
    KPN breekt naar beneden en hij geeft een koopadvies.
    Volgens mij staat er toch duidelijk een vierdubbele top en zit Nikken nog met 512 in z'n hoofd.
    [/quote]
    Kennelijk is er voor Nikken aanleiding het anders te zien. Overigens: geeft hij een koopadvies? Strikt genomen, niet denk ik.
    Positieve divergentie, dus.
  8. [verwijderd] 7 februari 2007 11:34
    quote:

    jvdlow schreef:

    KPN grafiekje betrof de uurgrafiek. Op de daggrafiek is - zoals Nikken zei - een reversal day zichtbaar en de RSI is vooralsnog boven 40 gebleven (range rules).
    Aangezien iedereen lijkt om te schakelen naar de nieuwe school heb ik besloten om bij de oude school te blijven.

    Op deze wijze ga ik iig niet bij de default club horen. Gewoon de indicatoren ook nog net iets sneller of langzamer afstellen.

    rsi (13) ipv (14) / ema (13) ipv (14) / intraday trading op de 7 min ipv 5 min.......
129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.