Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Vijf van m'n lijf

De zone 502 in de AEX bleek iets weerbarstiger dan ik had ingeschat. Het verlies van gisteren is echter de openingswinst van vandaag en daarmee komt mijn technische verhaal weer uit op die aanzuigende werking van 502.

Uiteraard blijft het de vraag of deze zone zich in de komende dagen blijft manifesteren als obstakel. Ik denk van niet. De druk op de eerste horizontale zone wordt alleen maar sterker. Ik richt mijn blik daarom onveranderd op 505 en hoger.

Op basis van de trendmatigheid in de Eurostoxx 50 was en is het voor mij niet zozeer de vraag of, maar wanneer de pan-Europese index die opwaartse beweging weer hervat.

Vandaag kan de EU-graadmeter de horizontale barrière al achter zich laten. Op basis van het ascending triangle koerspatroon in de grafiek is wat mij betreft de eerstvolgende halte 4323.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Geert-Jan Nikken

Auteur:

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. TA: Adieu
  2. TA: Kou in de lucht
  3. TA: Verrassing

Gerelateerd

Reacties

223 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2007 08:57
    Mijn complimenten voor de vasthoudendheid waarmee u de analyse brengt.Ondanks alle gemor of u het goed doet of niet,geeft u consequent uw visie.
    Dat is hetgene wat een belegger vertrouwen zou moet
    geven. Geen gedraai maar een overtuigende mening zoals ""een trend is een trend ""zodra het tegendeel blijkt.
  2. [verwijderd] 1 februari 2007 09:04
    ronaldw - 1 feb 07, 08:56 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Denk het wel.De dag begint positief maar we zullen de dag negatief eindigen.De tendens zal vandaag weer gezet worden richting zuiden.

    Waarom denkt u aan een negatieve uitslag om half 6?
    Er moet wel heel slecht nieuws aan het eind van de dag komen om het positieve sentiment in één keer weg te nemen.
  3. [verwijderd] 1 februari 2007 09:05
    Daar stonden ze dan... De diva was net bezig om aan haar ziekbed voorzichtig een bordje lauwwarme paddestoelensoep te verorberen. De berenclan had een topafvaardiging gestuurd onder aanvoering van clown. Men begon in te praten op de arme Bianca.. of ze wel wist wat er op het spel stond, dat het inmiddels 2 voor twaalf was.. artsen kwamen aangesneld en riepen dat het volkomen onverantwoord was.. Maar het leed was al geschied! Algemeen bekend is dat Bianca Castafiore buitengewoon gevoelig is voor vleierij en mannelijke charmes.. En daar stond de diva gisteravond om 8 uur in een achteraf zaaltje geheel niet passend bij haar allure, met in het publiek een hongerige groep beren… Ze haalde diep adem zette haar keel op.. er volgde een afgrijselijke gil, gevolgd door een gorgelend geluid.. de stembanden begaven het volledig.. een menselijk drama van ongekende proportie tekende zich af, de diva was niet meer.. Kapitein Haddock kan opgelucht adem halen! En de beren.. zij zullen moeten wachten tot er een nieuwe 'fat lady' opstaat..
  4. [verwijderd] 1 februari 2007 09:22
    quote:

    de starter schreef:

    "De start van de euforie is het begin van het einde" het is nu nog wachten tot mijn schoonmaakster over haar aandelen begint te praten....
    Sprak vorige week nog met een taxi chauffeur, hij zei sinds hij Nikken is gaan volgen hij eindelijk weer geld is gaan verdienen op de beurs.
    Enigszins verbaasd kon ik zijn verhaal alleen maar beamen :-)
    Groet,
  5. [verwijderd] 1 februari 2007 09:35
    quote:

    jannie1 schreef:

    Gaan we nu de hele dag rond die 505 hangen? Of komt er nog meer beweging? Wat zeggen de experts?
    Toch nog een verdwaalde beer? Het lijkt mij dat we vandaag verder up gaan. Na opening zijn we al 1 punt omhoog geschoten. Wat houd de aex nu tegen om verder up te gaan? Ik weet het ook niet.
223 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.