Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Het gaat lekker

Ik neem aan dat mijn technische visie bij de vaste lezers inmiddels bekend is. Op opening zet de AEX weer een stap voorwaarts, zodat de Amsterdamse hoofdgraadmeter zich vandaag kan richten op 508 - 509.

Deze zone omschrijf ik als de eerste horde in de beweging omhoog. Of de index vandaag al over genoeg kracht beschikt om deze achter zich te laten, moet ik alleen nog zien. Het eerste vangnet voor vandaag definieer ik rond 505.

Op basis van de trend beweerde ik steeds dat het meest waarschijnlijke scenario voor de Eurostoxx 50 een doorbraak was tot boven de eerste horizontale barrière rond 4200.

De koersontwikkeling deze week is onveranderd aanleiding voor mij om hieraan vast te houden. Een doorbraak van 4200 levert denk ik nieuw momentum op voor een verdere opgang tot 4323.

ING: 36,20 euro
De koersontwikkeling van ING is aanleiding voor mij om na een periode van consolidatie weer een voortzetting van de stijgende beweging sinds de eerste dagen van december te veronderstellen. Deze baseer ik op dat de koers gisteren succesvol boven de bandbreedte sloot, die het aandeel al enkele weken gevangen hield.

Interessant is dat de bovenkant van de bandbreedte samenviel met het derde en daarmee laatste correctieniveau van de daling in oktober en november. Nu deze laatste hobbel is genomen, neem ik aan dat ING compleet herstelt en de aanval in kan zetten op de top van oktober. Mijn nieuwe richtpunt is daarom 36,20 euro.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Geert-Jan Nikken

Auteur:

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. TA: Adieu
  2. TA: Kou in de lucht
  3. TA: Verrassing

Gerelateerd

Reacties

287 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2007 08:58
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Moguh GJ-watchers,

    Geert Jan Nikken mailt net dat hij een tikkie laat is vandaag, maar dat zijn visie hetzelfde is. Dit betekent dat de AEX van hem deze week nog mag doorjanken naar 512.

    Groet,
    Arend Jan Kamp
    IEX
    Mooi.maar vandaag...up en GO...or UP en nog even geduld....

    Ga nog even voor het laatste scenario...
287 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.