Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Positivo

Zoals het algemeen bekende spreekwoord al stelt, geldt ook voor het huidige koersverloop van de AEX: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Nu bestaat de technische regel dat hoe vaker een steun succesvol wordt getest, hoe significanter deze wordt.

Zo bezien was het dieptepunt van gisteren weer een feest der technische herkenning. In de laatste handelsdagen stond steeds de zone 502 centraal als eerste steun. Die ving gisteren netjes de ingezette daling op.

Voor vandaag grijp ik terug naar de insteek die ik al een aantal dagen hanteer: zolang de AEX zich staande weet te houden boven het eerste vangnet op 502, richt ik mijn blik op hogere niveaus.

Ofwel, in mijn visie blijft dit de week van 512.

Wat als de index zich niet staande weet te houden boven 502? In dat geval kan de graadmeter verder verzwakken tot 499.

Dit niveau baseer ik op de trendlijn onder de bodems van begin december en begin januari. Daarnaast ligt het eerste correctieniveau van de stijging van de onderkant van de broadening formation tot aan het meerjarige (!) recordniveau van gisteren rond deze zone.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Geert-Jan Nikken

Auteur:

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. TA: Adieu
  2. TA: Kou in de lucht
  3. TA: Verrassing

Gerelateerd

Reacties

220 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 januari 2007 08:53
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    TA: Positivo

    Geert Jan Nikken - 23 jan, 08:30

    "Steuntje hier, weerstandje daar: zolang de AEX boven 502 staat, blijft dit voor mij de week van 512..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    "Steuntje hier, weerstandje daar:" ...beetje humor hou ik wel van.
  2. [verwijderd] 23 januari 2007 09:17
    quote:

    katertong schreef:

    [quote=StandaardEnArm]
    Laten we dan maar hopen dat de engulfing bearish candle uit het boekje van gisteren, niet voor Nederland geldt als een negatief signaal....
    [/quote]

    Juist! Eentje die vijf candles omvat. Ik bewonder de moed van GJ om nu nog aan 512 vast te houden.
    Die moed is simpel. Als de steun vast gehouden blijft kan de beurs daar mooi op teren. Is geen moed voor nodig natuurlijk ;)
220 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.