Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Grote vraag naar edelmetalen

Grote vraag naar edelmetalen

Hoewel de onrust op de financiële markten beperkt is en de inflatie weer lijkt teruggebracht tot het gangbare gemiddelde, loopt de prijs van edelmetalen steeds verder op. Aan deze stijging lijkt dus een andere reden ten grondslag te liggen.

Soms stijgen de prijzen van goud en zilver omdat beleggers een gunstig economisch langetermijnperspectief verwachten. Positieve vooruitzichten voor de vraag naar grondstoffen kunnen bijdragen aan hogere prijzen voor edelmetalen, ongeacht de marktomstandigheden.

Vooral zilver heeft een belangrijke rol in industriële toepassingen, zoals elektronica en zonne-energie. Toenemende vraag vanuit deze sectoren kan de zilverprijs beïnvloeden, ook als er geen directe onrust op de financiële markten is.

De goudprijs weet het hele jaar al nieuwe all-time highs op de borden te zetten en zilver lijkt voorzichtig een inhaalrace te zijn gestart. Nieuwe hoogtepunten zijn hier echter nog ver weg.

Goud

De goudprijs brak begin dit jaar opwaarts uit de neutrale langetermijnbandbreedte waar die sinds 2020 in bewoog. Op deze opwaartse uitbraak volgde een stijgende trend richting nieuwe hoogtepunten.

De nieuwe hogere koersbodem van halverwege dit jaar is ruim boven de oude toppen gevormd. Dit wijst op koopkrachtige vraag naar het edelmetaal. Beleggers gunnen de goudprijs slechts een kleine correctie voordat er weer massaal wordt ingestapt.

De stijgende trend kan nu worden voortgezet richting het berekende koersdoel rond $3.000. De eerste steun wacht rond $2.277, waar ook de onderzijde van de stijgende trend ligt.

Technische analyse goudprijs oktober 2024

Zilver

De stijging van de zilverprijs is een stuk minder overtuigend, maar na een periode van aarzeling lijkt ook zilver de weg omhoog te hervatten. De consolidatiefase van de afgelopen maanden is opwaarts afgebroken en een nieuwe hogere koerstop is gevormd.

Er kan een stijgende trend worden ingezet richting hogere niveaus. Het volgende koersdoel wacht rond $36, waar meerdere oude toppen van 2011 en 2012 wachten. Het oude all-time high is gevormd in april 2011 op $49,82. 

We handhaven onze positieve visie zolang de steunzone rond $26 intact is. 

Technische analyse zilverprijs oktober 2024

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Wouter Slot

Analyse door:

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Gerelateerd

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Doptieman 7 oktober 2024 10:15
    Goedemorgen.. Opening hoog 914 en voordat de winkel van de week opties open gaat
    alweer een punt of 4 naar beneden dat begint ook een gewoonte te worden en zeker op
    maandag valt me op. Uitgekookte organisatie hoor .
    Dan maar een paar AX2 call opties bijkopen vanmiddag misschien weer hoog,, Ciao..
  2. forum rang 7 handyman6 7 oktober 2024 10:25
    B' man vond het ook weer es nodig zijn gelijk te halen,nu goud en zilver eindelijk aan een opmars waren begonnen.Want het deed dus jarenlang niks ,ondanks wekelijkse duidingen dat dat zeer onterecht was en vooral aan suffe beleggers lag en dan vooral aan de Amerikanen die zaten te slapen....
    Wat goudbaren en zilver plates in porto is nooit weg,maar het is en blijft dood geld ,dividend loos ,al ben ik wel blij er tijdig wat van gekocht te hebben in deze jaren van inflatie...
  3. Alphons 7 oktober 2024 11:42
    quote:

    Doptieman schreef op 7 oktober 2024 10:15:

    Goedemorgen.. Opening hoog 914 en voordat de winkel van de week opties open gaat
    alweer een punt of 4 naar beneden dat begint ook een gewoonte te worden en zeker op
    maandag valt me op. Uitgekookte organisatie hoor .
    Dan maar een paar AX2 call opties bijkopen vanmiddag misschien weer hoog,, Ciao..
    de bekende 908.5

    <:-)
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 7 oktober 2024 12:04
    Goedemorgen/middag.

    een 5 min grafiek van de AEX waarbij de koers de RG- op 907.83 heeft aangetikt en mits de koers wil draaien de RG+ op 915.79 weer in beeld komt, dat zou dan waarschijnlijk wel na 16:00 uur gebeuren, het mag niet te veel geld kosten, vraag dat maar aan doptieman

    invst.ly/16qlc3
  5. Alphons 7 oktober 2024 12:25
    Shell profiteert van de opmars van de olieprijzen in reactie op de hoog opgelopen spanningen in het Midden-Oosten.
    Daardoor blijft het verlies voor de AEX beperkt, ondanks de stevige terugval bij de chipbedrijven.
    Bij de middelgrote bedrijven blinkt Galapagos uit.
    De Amerikaanse 10-jaarsrente is voor het eerst sinds augustus weer op 4% beland. Het onverwacht sterke Amerikaanse banengroeicijfer van vrijdag heeft beleggers ertoe gedwongen de voorziene rentestappen door de Fed aan te passen.
    De markt heeft de kans op een renteverlaging met twee kwartjes in november volledig uitgeprijsd. Inmiddels wordt zelfs een 11% kans ingeprijsd dat de rente 4,75-5% blijft.
    Ook in Europa lopen de obligatierentes op. De Duitse 10-jaarsrente staat nu op 2,25%, het hoogste niveau in ruim een maand.
  6. forum rang 7 handyman6 7 oktober 2024 15:37
    Google,Meta,Alphabet ea zullen volop gaan profiteren van A.I. is de concensus....
    Al hun datacentra slurpen anders wel Unmengen van energie,belasten het stroomnet in veel landen en dat staat ook nog es haaks op de milieudoeleinden .
    Straks hangt elke data multinational aan zijn eigen kerncentrale?
  7. forum rang 7 Doptieman 7 oktober 2024 15:59
    [quote alias=Doptieman id=15458405 date=202410071119]
    Allemaal verkeerde been zet strategie die openings poppenkast op 914 en de futures op 916 !!

    En nu weer terug op het nivo van donderdag laag 908 !!
    Ik koop nog 2 calls AX2 920 en dan ben ik weer helemaal klaar met inkopen !! Ciao,
    [/quote

    Duurt even maar dan heb je ook wat !! Geen spijt van deze aankoop en ga ze
    vandaag nog sluiten.. Genoeg is genoeg en overnight daarvan krijg ik waarschijnlijk
    spijt.... Ciao...
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.