Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Boeing heeft 19 miljard dollar nodig

Boeing heeft 19 miljard dollar nodig
Beeld: Lufthansa

(ABM FN-Dow Jones) Boeing wil 19 miljard dollar ophalen met de uitgifte van aandelen en certificaten. Dat maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer maandag bekend.

De emissie werd twee weken geleden al aangekondigd en is bedoeld om de kosten te dekken van een grote reorganisatie en investeringen bij de vliegtuigbouwer, die al jaren kampt met kwaliteits- en veiligheidsproblemen met zijn vliegtuigen.  

Boeing biedt 90 miljoen aandelen aan voor 135,95 dollar, wat een korting biedt op de slotkoers van 155,01 dollar van afgelopen vrijdag. Er worden ook 100 miljoen certificaten aangeboden voor 5 dollar per stuk, samen goed voor 5 miljard dollar.  

Kopers krijgen een zogenaamde overtoewijzingsoptie om in te schrijven op nog eens 13,5 miljoen stukken en 750 miljoen dollar aan certificaten.

Het aandeel noteerde licht lager op het nieuws, dat geen verrassing is. Boeing moet veel investeren terwijl de resultaten zijn gekelderd. De hoge schuldenlast dreigt de kredietwaardigheid van Boeing te laten afzakken naar de  junk-status.

Afgelopen week rapporteerde Boeing een miljardenverlies, terwijl het bedrijf kampt met een grote personeelsstaking, die zijn tweede maand in gaat. Eerder werd al een reorganisatie aangekondigd waarbij 17.000 banen verloren gaan. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Miljardenverlies voor Boeing
  2. Kan zwalkend Boeing een emissie nog vermijden?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.