Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

KPN groeit in alle segmenten

KPN groeit in alle segmenten
Beeld: AFN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2024 meer omzet en winst geboekt en handhaafde de verwachtingen voor het jaar. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend.  

CEO Joost Farwerck sprak van gezonde resultaten met groei in alle segmenten. Hij wees op de solide instroom van mobiele abonnees, vooral door de lancering van het nieuwe aanbod Kids and Teens in september. Ook was er aanhoudende groei van breedband via glasvezel, ondanks "uitdagende concurrentie", waardoor het snellere verlies van klanten op het kopernetwerk werd opgevangen.

De aangepaste omzet steeg met 4,2 procent, van 1,36 miljard naar 1,42 miljard. Een analistenconsensus ging uit van 1,41 miljard.

Het aangepaste EBITDA-resultaat na leases steeg met 2,3 procent van 629 miljoen naar 643 miljoen euro. Ook dit is licht boven de consensusverwachting van 639 miljoen.

De investeringen daalden met 7,5 procent, ten opzichte van een jaar eerder, tot 281 miljoen euro, van 303 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op een vrijwel gelijk niveau van 301 miljoen. KPN blijft investeren in glasvezel om zijn leidende positie te behouden en bereikt nu 62 procent van Nederland.

De operationele vrije kasstroom steeg met 11 procent veel sterker dan verwacht, van 326 miljoen naar 363 miljoen euro. Hier rekende men op 228 miljoen.

De vrije kasstroom daalde echter met 10 procent, van 198 miljoen naar 178 miljoen euro.

De nettoschuld van 6,22 miljard euro was hoger dan de 5,82 miljard euro een jaar eerder.

Outlook

KPN zei vertrouwen te hebben dat de verwachtingen voor dit jaar zullen worden gehaald en ook op koers te liggen voor de ambities op de middellange termijn zoals beschreven tijdens de beleggersdag van november vorig jaar.  

KPN rekent voor dit jaar op een omzetgroei van circa 3 procent, en zit tot nu toe op 3,7 procent over de eerste drie kwartalen.

De aangepaste EBITDA zou rond 2,5 miljard moeten uitkomen, de investeringen rond 1,2 miljard en de vrije kasstroom op meer dan 890 miljoen euro.  

Ook wil men in 2024 200 miljoen euro aan eigen aandelen hebben ingekocht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bank of America: kwartaalprestaties KPN beter dan verwacht
  2. KPN beloont aandeelhouders flink na keurig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN kopen verkopen

75% zegt kopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.