Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

UPS rekent op hogere marge

UPS rekent op hogere marge
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UPS rekent in 2024 op een hogere marge, maar verlaagde vanwege de verkoop van Coyote Logistics wel de omzetverwachting. Dit bleek donderdag bij de cijfers van de Amerikaanse pakketbezorger over het derde kwartaal.

De desinvestering van Coyote drukt de omzet, maar is dus gunstig voor de winstgevendheid.

UPS verlaagde bij de halfjaarcijfers de omzetvooruitzichten voor dit jaar naar 93 miljard dollar, nadat het eerder op 92 miljard tot 94,5 miljard dollar rekende. Donderdag zei UPS te rekenen op een jaaromzet van 91,1 miljard dollar.

De verwachte operationele marge werd bij de halfjaarcijfers verlaagd van 10,0 tot 10,6 procent naar ongeveer 9,4 procent. Maar donderdag zei UPS uit te gaan van 9,6 procent.

Verder rekent UPS nog altijd op 4,0 miljard dollar aan investeringen.

Daarnaast wil het circa 5,4 miljard dollar aan dividenden uitkeren, mits het bestuur dit goedkeurt.

In het derde kwartaal steeg de omzet van UPS met 5,6 procent op jaarbasis naar 22,2 miljard dollar. Dit leverde een operationele resultaat op van 2,0 miljard dollar, een plus van bijna 48 procent op jaarbasis.

Per aandeel verdiende UPS 1,80 dollar en op aangepast niveau 1,76 dollar per aandeel. Hier rekenden analisten geraadpleegd door FactSet op 1,63 dollar, terwijl de omzet werd voorspeld op 22,1 miljard dollar. Het was voor het eerst in circa twee jaar dat UPS de omzetverwachtingen wist te verslaan.

"Na een uitdagende periode van 18 maanden, is ons bedrijf teruggekeerd naar groei, van omzet en winst", zei CEO Carol Tomé in een toelichting.

Het aandeel UPS lijkt donderdag 5,8 procent hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. UPS verlaagt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
United Parcel Service kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.