Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Procter & Gamble groeit minder hard

Procter & Gamble groeit minder hard
Beeld: Procter & Gamble

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble is in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar minder hard gegroeid dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek vrijdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse concurrent van Unilever, bekend van merken als Ariel, Gillette en Pampers.

In de verslagperiode daalde de omzet van 21,9 miljard tot 21,7 miljard dollar, een krimp van 1 procent op jaarbasis.

De autonome groei kwam uit op 2 procent, waar dat in het eerste kwartaal een jaar eerder nog 7 procent was, zei Procter & Gamble.

Bij Beauty en Health Care daalden de volumes, net als bij de Baby, Feminine & Family Care-tak. Bij Grooming en Fabric & Home Care stegen de volumes wel. Bij Beauty, Grooming en Health Care stegen de prijzen met 1 procent, maar bij de eerste twee divisies kwam de prijs/mix 3 procent lager uit. Bij Health Care steeg die juist met 4 procent.

De nettowinst daalde van 4,6 tot 4 miljard dollar, terwijl de winst per aandeel met 12 procent op jaarbasis afnam, van 1,83 tot 1,61 dollar. De aangepaste winst per aandeel verbeterde met 5 procent, van 1,83 naar 1,93 dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,90 dollar en een omzet van 21,99 miljard dollar.

Aan het einde van het eerste kwartaal kwam de operationele kasstroom uit op 4,3 miljard dollar.

Outlook

Procter & Gamble handhaafde vrijdag de outlook voor heel het boekjaar 2025 en rekent nog altijd op een omzetgroei van 2 tot 4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De winst per aandeel moet nog steeds met 10 tot 12 procent stijgen ten opzichte van de 6,02 dollar die in het boekjaar 2024 werd behaald.

De aangepaste winst per aandeel van 6,59 dollar in het afgelopen jaar moet met 5 tot 7 procent stijgen, herhaalde het bedrijf.

Het aandeel Procter & Gamble daalde in de voorbeurshandel met 0,9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Gemengde resultaten voor Procter & Gamble
  2. Procter & Gamble verhoogt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Procter & Gamble Company kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.