Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Tegenvallende orderinstroom voor Just Eat

Tegenvallende orderinstroom voor Just Eat
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft in het derde kwartaal van 2024 minder orders ontvangen en herhaalde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek uit de cijfers die de maaltijdbezorger woensdagochtend presenteerde.

"We zitten goed op schema om onze outlook dit jaar te halen", zei CEO Jitse Groen in een toelichting, die opmerkte dat het bedrijf de investeringen opvoert, maar dat dankzij kostenbesparingen en meer operationele efficiency dit de outlook niet raakt.

Het aantal orders kwam uit op 211 miljoen, waar analisten hadden gerekend op 214 miljoen stuks. In het derde kwartaal van 2023 ontving Just Eat 224 miljoen orders.

In Noord-Europa en Noord-Amerika bedroegen de orders 65 en 67 miljoen, terwijl analisten rekenden op 68 en 67 miljoen stuks.

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland zouden 61 miljoen orders zijn binnengekomen, maar dit werden er 60 miljoen. En in de regio Zuid-Europa en Australië/Nieuw-Zeeland ontving de maaltijdbezorger 19 miljoen orders, zoals de markt ook had verwacht.

De brutotransactiewaarde van Just Eat kwam met deze orders uit op 6,34 miljard euro. Hier rekende de consensus op 6,5 miljard euro. In het derde kwartaal van vorig jaar kwam de brutotransactiewaarde uit op 6,53 miljard euro.

De hoogste transactiewaarde werd gerealiseerd in Noord-Amerika met 2,18 miljard euro. Dat was wel minder dan de 2,3 miljard euro waarop door analisten werd gerekend. Noord-Europa volgde met 1,94 miljard euro en het VK en Ierland met 1,76 miljard euro. Voor Noord-Europa lag de verwachting op 2,0 miljard euro.

De brutotransactiewaarde voor de regio Zuid-Europa en Australië/Nieuw-Zeeland kwam uit op 0,5 miljard euro.

Outlook

Just Eat Takeaway mikt voor 2024 onverminderd op een groei van de brutotransactiewaarde, exclusief Noord-Amerika, van 2 tot 6 procent.

De vrije kasstroom moet in 2024 en daarna positief blijven en de aangepaste EBITDA zal dit jaar op circa 450 miljoen euro uitkomen. Op lange termijn moet de bijbehorende marge minimaal 5 procent van de brutotransactiewaarde uitmaken.

Ook is Just Eat nog altijd bezig met adviseurs met de verkoop van Grubhub. Maar nieuws over dit dossier meldde de maaltijdbezorger woensdag niet.

Verder meldde Just Eat dat het inmiddels voor 340 miljoen euro aan eigen aandelen heeft ingekocht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank: "Just Eat op schema ondanks vertraging"
  2. Is Just Eat Takeaway jager of prooi bij een verwachte marktconsolidatie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY kopen verkopen

76% zegt kopen

29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.