Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Update: Delta Air Lines stelt wat teleur
Beeld: ABM Financial News

Update: Delta Air Lines stelt wat teleur

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines verwacht in het decemberkwartaal een recordomzet te realiseren bij een dubbelcijferige operationele marge, maar stelde met de cijfers over het afgelopen kwartaal wel teleur. Dit bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de luchtvaartmaatschappij.

Voor het lopende vierde kwartaal mikt Delta op een omzetgroei van 2 tot 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit zou dan een recordomzet kunnen worden, aldus de luchtvaartmaatschappij. De operationele marge moet uitkomen tussen de 11 en 13 procent en de winst per aandeel tussen de 1,60 en 1,85 dollar.

In het afgelopen kwartaal werd een operationele omzet geboekt van 15,7 miljard dollar, goed voor een stijging op jaarbasis van 1 procent. De operationele marge kwam uit op 8,9 procent. Dit was een jaar eerder nog 12,8 procent.

Onder de streep restte een winst van 1,3 miljard dollar tegen 1,1 miljard een jaar eerder. Per aandeel ging het om 1,97 dollar per aandeel tegen 1,72 dollar per aandeel in het derde kwartaal van 2023.

Exclusief eenmalige posten, lag de gecorrigeerde winst per aandeel van 1,50 dollar onder de FactSet-consensus van 1,52 dollar.

De wereldwijde CrowdStrike-storing had een negatieve impact van 2,3 procentpunt op de operationele marge en 0,45 dollar per aandeel op de winst.

"Met verbeterde omstandigheden in de industrie en de sterke vraag naar vluchten, zijn we goed gepositioneerd om het jaar sterk te eindigen", aldus CEO Ed Bastian. "We voorzien voor het lopende kwartaal dat de brutowinst met 30 procent kan groeien tot 1,4 miljard dollar. Dit zou dan een van de meest winstgevende vierde kwartalen zijn uit de geschiedenis", aldus de topman.

De vrije kasstroom bedroeg 95 miljoen dollar. Dit was 250 miljoen dollar negatief een jaar eerder.

Outlook

Voor het vierde kwartaal verwacht Delta een omzetgroei van 2 tot 4 procent, terwijl de huidige FactSet-omzetconsensus van 14,25 miljard een groei van 4,3 procent impliceert.

Delta verwacht dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen bovendien de vraag naar vluchten negatief zal raken.

Het aandeel Delta Air Lines daalde donderdag krap zes procent in de handel voorbeurs.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Microsoft: computerstoring trof wereldwijd 8,5 miljoen computers
  2. Meer omzet en minder winst voor Delta Air Lines

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Delta Air Lines kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.