Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
UBS zet koopadvies op Arcadis
Beeld: ABM Financial News

UBS zet koopadvies op Arcadis

(ABM FN-Dow Jones) UBS is begonnen met het volgen van Arcadis met een koopaanbeveling en een koersdoel van 81,00 euro. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Natasha Brilliant.

Volgens de analist heeft Arcadis een sterke vrije kasstroom en dat betekent dat de schuldratio dit jaar al zal dalen onder de doelstelling die het advies- en ingenieursbureau heeft voor de middellange termijn.

Verder ziet Brilliant meer opwaarts potentieel door overnames, "maar zonder dat dit ten koste gaat van de het aandeelhoudersrendement". 

Daarnaast laat de zogeheten book-to-bill ratio van 1,08 in het tweede kwartaal zien dat er een "sterke pijplijn met [nieuwe] projecten" is.

Ook benadrukte UBS het ESG-karakter van Arcadis met blootstelling aan 'megatrends' rond klimaatverandering en het terugdringen van CO2-uitstoot. Klanten van Arcadis zullen hier volgens de bank steeds meer budget voor vrijmaken. "En dat zal de autonome groei aanjagen", voorziet Brilliant. Op middellange termijn denkt de analist dat een beoogde groei van 5 tot en met 9 procent dan ook haalbaar is.

Ondanks dit handelt het aandeel Arcadis op een korting van 24 procent ten opzichte van directe sectorgenoten en ongeveer 15 procent onder zijn eigen 'piek-multiple'.

Kortom volgens Brilliant is Arcadis een "aantrekkelijke" investeringskans met blootstelling aan "aantrekkelijke" eindmarkten.  

Het aandeel Arcadis steeg woensdag met 1,9 procent naar 64,45 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Arcadis start aandeleninkoop
  2. Arcadis overhandigt mooie set cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.