Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Iliad en Bouygues verwikkeld in prijzenslag
Beeld: ABM Financial News

Iliad en Bouygues verwikkeld in prijzenslag

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Bouygues noteerde donderdag lager op het nieuws dat het Franse bedrijf het nieuwe merk B.IG introduceert, gericht op voordelige gezinsaanbiedingen. Het bericht doet beleggers vrezen voor een stevige concurrentieslag met rivalen Iliad en Orange.

Bouygues Telecom is voor 90,5 procent in handen van het bouw-, media- en telecomconglomeraat Bouygues. Het bedrijf kondigde een nieuwe strategie aan om particuliere klanten te winnen en vast te houden, wat winstgevende groei moet brengen.

Een dag eerder introduceerde dochterbedrijf Free van Iliad een gezinsbundel voor breedband en mobiel met onbeperkte data voor abonnees van Freebox, die werd omschreven als de beste deal op de markt.

Het aandeel Bouygues daalde donderdag meer dan 4,5 procent. Rivaal Orange daalde 2,7 procent.

"Voor de zomer zagen we aanbiedingen in de mobiele markt van SFR en antwoordde Bouygues met zijn eigen aanbiedingen, terwijl Orange bleef focussen op zijn strategie van waarde boven volume", stelde Roshan Ranjit van Deutsche Bank.

"Nu het bedrijf erkent dat het landschap in de telecomindustrie verandert, met lagere markvolumes bij de mobiele consument, kijkt Bouygues naar de prijzen van vaste abonnementen om zijn totaalaanbod te verbeteren." 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bouygues kopen verkopen
ILIAD S.A. INH. kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.