Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Alumexx buigt verlies om in winst
Beeld: Alumexx

Alumexx buigt verlies om in winst

(ABM FN-Dow Jones) Alumexx heeft in de eerste helft van 2024 een verlies weten om te buigen in een nettowinst, dankzij een hogere omzet. Dit bleek maandag nabeurs uit de halfjaarcijfers van de producent van aluminium klimmaterialen.

CEO Jeroen van den Heuvel zei in een toelichting op de cijfers dat 2024 niet het beste jaar in de bouwsector is, terwijl renovatie en (nieuw)bouw juist cruciaal zijn voor het bedrijf. "2024 is niet het beste jaar in de bouwsector. Ook wij hebben er last van gehad dat er minder bouwvergunningen afgegeven zijn de laatste tijd", zei hij.

Alumexx boekte in de eerste zes maanden van 2024 een omzet van 21,1 miljoen euro, in vergelijking met 15,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf benadrukte echter wel dat de omzet in de eerste jaarhelft op vergelijkbare basis iets achterbleef op die in 2023 "door marktomstandigheden, vooral vanwege minder activiteiten in de bouw en de grote hoeveelheid regen", aldus het bedrijf.

De brutomarge, gecorrigeerd voor eenmalige aanpassing in 2023 als gevolg van de overnames, steeg van 45 procent tot 51 procent.

De EBITDA steeg van 3,2 naar 3,8 miljoen euro en onder de streep resteerde een nettowinst van 668.000 euro, in vergelijking met een verlies van 336.000 in dezelfde periode een jaar eerder.

Outlook

Alumexx voorziet een verbetering van het resultaat met ingang van de tweede helft van 2024. Het bedrijf baseert zich daarbij mede op de toenemende export.

"Gelukkig laten de maanden juli en augustus 2024 alweer de groei zien die we beogen voor de toekomst. Dit onderbouwt onze positieve vooruitzichten", zei Van den Heuvel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alumexx ziet omzet eerste kwartaal van 2024 flink stijgen
  2. Alumexx boekt fors hogere omzet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALUMEXX N.V. kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.