Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Media: Tesla wil zeszits Model Y produceren in China
Beeld: ABM Financial News

Media: Tesla wil zeszits Model Y produceren in China

(ABM FN-Dow Jones) Tesla is van plan om een zeszits variant van zijn Model Y auto te produceren in China vanaf eind 2025 om zo de populariteit van zijn bestverkochte model te verhogen. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen heeft leveranciers gevraagd zich voor te bereiden op een dubbelcijferige toename van de Model Y-productie in de fabriek in Shanghai, aldus Reuters.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van het persbureau.

Het is volgens Reuters niet duidelijk hoe Tesla de productie zou verhogen in de fabriek. Momenteel wacht de faciliteit op goedkeuring om uit te mogen bereiden op 70 hectare voormalige landbouwgrond. De fabriek zag in de periode januari tot en met juni al een stijging van 6 procent op jaarbasis van de binnenlandse en buitenlandse Model 3-leveringen, gestimuleerd door de lancering van een vernieuwde versie vorig jaar.

Tesla bracht de Model Y in 2020 uit en werkt onder het project "Juniper" aan een upgrade die begin 2025 klaar moet zijn.

Met de toevoeging van een variant met zes zitplaatsen wil Tesla de concurrentie in China aangaan, terwijl de autofabrikant in de VS voorrang geeft aan de ontwikkeling van zelfrijdende technologie en robotaxi's.

Chinese EV-fabrikanten als Nio en Zeekr brachten dit jaar al ruimere modellen op de markt om te concurreren met de Model Y van Tesla.

Overheidscijfers toonden maandagavond dat Tesla in China in augustus meer auto's verkocht, nadat ruimere subsidies voor het vervangen van oude auto's door elektrische of hybride auto's de vraag aanjoeg in de grootste markt voor elektrische auto's ter wereld.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tesla verkoopt meer in China
  2. Worden Optimus-robot en robotaxi game changers voor Tesla?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.