Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Ebusco nomineert Christian Schreyer als nieuwe CEO
Beeld: Ebusco

Ebusco nomineert Christian Schreyer als nieuwe CEO

(ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft aan de Raad van Commissarissen Christian Schreyer voorgedragen als nieuwe CEO in de Raad van Bestuur. Dit maakte de fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen uit Deurne vrijdag nabeurs bekend.

Zoals aangekondigd in het persbericht tijdens de resultaten van de eerste helft van 2024, heeft het Executive Team een herstelplan ontwikkeld. In dit proces werd geconcludeerd dat de organisatie geleid moet worden door een enkele CEO met een algemene managementervaring in de openbaar vervoersector.

Christian Schreyer treedt naar verwachting op 2 september toe tot Ebusco als CEO en voorzitter van het Executive Team. Ebusco zal een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om de benoeming van Christian Schreyer als lid van de Raad van Bestuur in de rol van CEO voor te stellen en de herstel- en financieringsplannen te presenteren.

Oprichter Peter Bijvelds en Michiel Peters treden als gevolg hiervan af op 2 september als Co-CEO's.

Verschillende grootaandeelhouders hebben hun steun voor de benoeming van Schreyer al uitgesproken door financiële steun te verlenen als opmaat naar de implementatie van het voorgenomen herstelplan.

Schreyer heeft meer dan 25 jaar ervaring in de openbaar vervoer- en logistieke sector en heeft gewerkt voor bedrijven als Deutsche Bahn, DB Schenker Rail, Transdev en Go Ahead. Gedurende zijn carrière heeft hij diepgaande branchekennis ontwikkeld, uitgebreide klantinzichten verkregen en met succes grote bedrijfsomvoreringen geleid, aldus Ebusco.

Naast deze managementwisselingen maakte de Raad van Commissarissen bekend dat Ruud Spoor om gezondheidsredenen zal aftreden als lid van de Raad van Commissarissen en Saskia Schatteman om persoonlijke redenen zal aftreden als lid van de Raad van Commissarissen. Beide pensioneringen zijn met onmiddellijke ingang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Mogelijk gebrek aan verhandelbare aandelen Ebusco zorgt voor koerssprong
  2. Noodlijdend Ebusco dreigt door het ijs te zakken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING kopen verkopen

67% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 30 augustus 2024 22:03
    Oké, ik had eigenlijk verwacht dat hij vooral uitgebreide ervaring zou hebben als curator. Ben verder benieuwd of de eventuele tekenbonus in aandelen of in cash is ;-)

    In ieder geval goed dat "Peter de Fantast" een stapje opzij zet, maar als dit uiteindelijk nog goed gaat komen eet ik al mijn schoenen op zou ik heel erg verbaasd zijn.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.