Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nvidia overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

Nvidia overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Nvidia heeft in het tweede kwartaal de omzet en winst hard zien stijgen en overtrof de verwachtingen. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers waar beleggers wereldwijd naar uitkeken.

Afgelopen kwartaal boekte Nvidia een omzet van 30,0 miljard dollar, 122 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee was dit het vijfde kwartaal op rij van een driecijferige omzetgroei.

In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 26 miljard dollar en analisten rekenden voor het tweede kwartaal op 28,7 miljard dollar. Nvidia had zelf een omzetoutlook afgegeven van 28 miljard dollar, plus of minus 2 procent.

De aangepaste brutomarge kwam uit op 75,7 procent. Dat was 71,2 procent een jaar eerder en 78,9 procent een kwartaal eerder. De outlook van Nvidia was een marge van 75,5 procent, maar met een mogelijke afwijking van 0,5 procentpunt naar boven of beneden.

De nettowinst steeg op jaarbasis met 168 procent naar 16,6 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,68 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend op 0,65 dollar per aandeel. In het eerste kwartaal verdiende Nvidia nog 6,12 dollar per aandeel, maar daarna werd het aandeel gesplitst en ontvingen aandeelhouders 10 nieuwe aandelen voor elk oud aandeel.

Segmenten

De omzet uit datacenters steeg in het tweede kwartaal met 154 procent ten opzichte van een jaar geleden tot 26,3 miljard dollar, geholpen door de sterke vraag naar grafische processors van Nvidia die worden gebruikt voor AI-toepassingen.

De gamingactiviteiten van het bedrijf, waaronder grafische kaarten voor laptops en pc's, zagen de omzet in het tweede kwartaal met 16 procent op jaarbasis stijgen naar 2,9 miljard dollar.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent Nvidia op een omzet van 32,5 miljard dollar, plus of min 2 procent, en een aangepaste brutomarge van 75,0 procent, met een eventuele afwijking van 50 basispunten.

Voor het hele boekjaar rekent Nvidia nog altijd op een marge van circa 75 procent.

Verder zei CEO Jensen Huang van Nvidia over de nieuwe generatie Blackwell-processors dat de verwachtingen hiervoor "onvoorstelbaar" zijn, terwijl de vraag naar de Hopper sterk blijft.

In de reguliere handel sloot het aandeel Nvidia iets meer dan 2 procent lager. Nabeurs daalde het aandeel met circa 5 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nvidia overtreft verwachtingen
  2. Kooplust bij technologiereuzen goed voorteken voor Q2-cijfers Nvidia

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NVIDIA Corp kopen verkopen

70% zegt kopen

23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.