Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Target overtreft eigen verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

Target overtreft eigen verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Target heeft in het tweede kwartaal de eigen winstverwachtingen overtroffen, maar verwacht wel wat winstdruk in het lopende kwartaal. De outlook voor heel 2024 werd wel verhoogd. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse retailer.

In het afgelopen kwartaal werd een aangepaste winst per aandeel geboekt van 2,57 dollar, waar Target zelf mikte op 1,95 tot 2,35 dollar. Een jaar eerder stond er nog 1,80 dollar per aandeel onder de streep. 

"We maakten de belofte om weer te groeien in het tweede kwartaal en dat is gelukt", aldus CEO Brian Cornell in een toelichting. 

De vergelijkbare omzet trok met twee procent aan, hetgeen aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte was. De totale omzet kwam uiteindelijk uit op 25,5 miljard dollar tegen 24,8 miljard een jaar eerder. Target verwelkomde meer klanten, terwijl ook de digitale omzet flink aantrok. 

De operationele winstmarge steeg op jaarbasis met 160 basispunten tot 6,4 procent. 

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal mikt Target op een vergelijkbare omzetgroei van 0 tot 2 procent en een aangepaste winst per aandeel van 2,10 tot 2,40 dollar. 

Voor heel het jaar wordt nog steeds een omzetgroei van 0 tot 2 procent geraamd. Target waarschuwde woensdag wel dat de groei vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen. 

Tegelijk werd de retailer positiever over de winstontwikkeling in heel dit jaar. Target mikt nu op een aangepaste winst per aandeel van 9,00 tot 9,70 dollar. Eerder werd nog een winst van 8,60 tot 9,60 dollar voorzien. 

Het aandeel Target schoot voorbeurs met 14 procent omhoog.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Target stelt teleur
  2. Target overtreft winstverwachtingen ruimschoots

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TARGET CORP. DL-,0833 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.