Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
B&S Group handhaaft outlook
Beeld: B&S

B&S Group handhaaft outlook

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in het eerste halfjaar meer winst geboekt op een licht hogere omzet en handhaafde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, ondanks verwachte druk op de brutowinstmarge. Dat maakte de retailer maandag bekend.

De omzet groeide autonoom met 4,2 procent tot 1,10 miljard euro. In het tweede kwartaal steeg de totale omzet met 7,7 procent tot 572,4 miljoen euro.

De brutowinst steeg in het eerste halfjaar van 158 miljoen naar 166 miljoen euro en het EBITDA-bedrijfsresultaat verbeterde van 44,2 miljoen naar 52,7 miljoen euro. De nettowinst voor de aandeelhouders B&S Group steeg van 7,0 miljoen euro een jaar eerder naar 13,2 miljoen euro, of van 0,08 tot 0,16 euro per aandeel.

De divisies Personal Care en Beauty deden het goed met aanhoudend sterke groei van 11 procent en 7 procent respectievelijk. Health groeide met 14 procent dankzij de vaccinactiviteiten. Een focus op de cruisemarkten werpt daar vruchten af, stelde het bedrijf. Ook Food kon een groei van 14 procent optekenen, met hulp van de cruisebranche. Bij Travel Retail was de groei zelfs 27 procent, na de investeringen in nieuwe winkel en herstel van de reizigersmarkt.

Bij Liquors daalde de omzet met 11 procent. Het bedrijf heeft besloten om de Europese groothandel in dit segment logistiek en qua management verder te integreren. Ook werd gekeken naar het mondiale inkoopmodel om het risicoprofiel van sommige productsoorten te verlagen. Dit zou moeten bijdragen aan een lager werkkapitaal.

Dankzij de lagere schuldpositie kon B&S investeren in voorraden in de segmenten Personal Care, Food en Beauty, maar in de tweede helft van het jaar blijft het nodig om sterker te focussen op beheer van het werkkapitaal, stelde het bedrijf.

Outlook

B&S Group verwacht in de tweede helft van het jaar een negatieve impact van hoge containerprijzen, inflatie en economische tegenwind, met name in Azië.

Het bedrijf herhaalde wel de outlook met een omzetgroei van 5 tot 7 procent. Ondanks toenemende druk op de brutowinstmarges door de marktomstandigheden blijft B&S Group een EBITDA-marge voorzien van 5 tot 6 procent. In de eerste helft van het jaar steeg deze marge naar 4,8 procent, tegen 4,0 procent een jaar eerder.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: goede kostenbeheersing bij B&S Group
  2. B&S draait goed, met één dissonant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.