Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Minder winst voor Alibaba
Beeld: ABM Financial News

Minder winst voor Alibaba

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal een lager dan verwachte omzet en winst geboekt, door concurrentie in het e-commerce-bedrijf en investeringen in zijn cloudbedrijf. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het Chinese bedrijf dat ook een beursnotering in New York heeft.  

Het aandeel noteerde in de handel voorbeurs 2,4 procent lager in New York.

De nettowinst daalde met 27 procent naar 24 miljard Chinese yuan, of 1,36 dollar per beursgenoteerd certificaat in de Verenigde Staten, waar analisten rekenden op een kleinere daling van 14 procent tot 2,09 dollar. De winstdaling was het gevolg van een daling van de operationele winst met 15 procent en waardeverminderingen van aandelenbelangen.

De omzet steeg met 4 procent naar 33,5 miljard dollar, of 243 miljard yuan, waar analisten gemiddeld rekenden op een sterkere groei tot 34,6 miljard dollar, of 248 miljard yuan. Het gaat om het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar dat eind juni afliep.

Volgens CEO Eddie Wu tonen de resultaten dat de strategie werkt. "Onze focus op een betere gebruikerservaring door betere producten te bieden voor aantrekkelijke prijzen met geweldige service leidde tot een stabilisering van marktaandeel van Taobao en Tmall Group, dat weer op een groeipad werd gebracht."

Alibaba zette bij zijn belangrijke ecommercedivisie in op kortingen om de concurrentie van prijsvechter PDD Holdings het hoofd te bieden.

Ook het cloudbedrijf bereikte positieve omzetgroei, mede door het gebruik van AI-gerelateerde producten, terwijl Alibaba blijft investeren in zijn positie als marktleider, aldus Wu.

De topman wees verder op de aandeleninkoop van 5,8 miljard dollar, waarmee waarde aan aandeelhouders werd teruggegeven.

De operationele kasstroom daalde met 26 procent tot 4,6 miljard dollar en de vrije kasstroom daalde zelfs met 56 procent tot 2,39 miljard dollar, door investeringen in infrastructuur van Alibaba Cloud en het afbouwen van de 'direct sales' bedrijven.  

Rivaal JD.com kwam donderdag ook met resultaten en boekte in het afgelopen kwartaal een lichte omzetstijging tot 291,4 miljard Chinese yuan, of omgerekend 40,1 miljard dollar. De markt rekende op een vlakke omzet. De nettowinst van 12,6 miljard yuan was bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. JD.com steeg voorbeurs 3,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited kopen verkopen

90% zegt kopen

10 stemmen

JD.com kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.