Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Lichte stijging CO2-certificaten DGB
Beeld: ABM Financial News

Lichte stijging CO2-certificaten DGB

(ABM FN-Dow Jones) DGB heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de voorraad CO2-certificaten licht zien stijgen.  Dit liet het bedrijf onder leiding van CEO Selwyn Duijvestijn vrijdagochtend weten in een update.

"Met een robuuste projectenpijplijn, succesvolle projectvalidaties en een alsmaar groeiend marktaandeel zijn we goed gepositioneerd om te leiden in dit segment van de geverifieerde CO2-markt", zei Duijvestijn in een toelichting.

De voorraad CO2-certificaten steeg van 60,1 miljoen in de eerste drie maanden naar 61,0 miljoen het tweede kwartaal van dit jaar. 

Het Greenzone Herbebossingsproject in Kameroen liep vertraging op, terwijl het Bulindi Chimpansee Habitat Herstelproject in Oeganda sneller dan gepland vorderde. Andere projecten bleven op schema.

Het Hongera project met Energiezuinige Kooktoestellen in Kenia zal volgens DGB naar verwachting in totaal ongeveer 2,5 miljoen CO2-certificaten genereren.

DGB bereidt nu de externe validatie voor van drie andere projecten, met als doel om tegen het einde van 2024 ten minste drie projecten uit de pijplijn gevalideerd te hebben.

DGB verwacht de eerste uitgifte van geverifieerde CO2-certificaten uit de projecten voor het einde van 2024, te beginnen met de initiële batch van het Hongera project in Kenia. 

DGB streeft naar uitbreiding van zijn marktaandeel in Sub-Sahara Afrika voor natuurherstelprojecten onder de Gold Standard en Verra, evenals zijn wereldwijde marktaandeel voor soortgelijke projecten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: DGB gaat eigen aandelen inkopen
  2. DGB gaat eigen aandelen inkopen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DGB Group N.V. kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.