Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Starbucks reorganiseert door na omzetvertraging
Beeld: ABM Financial News

Starbucks reorganiseert door na omzetvertraging

(ABM FN-Dow Jones) Starbucks heeft voor het tweede kwartaal op rij minder omzet geboekt bij dezelfde winkels en gaat meer doen om de service te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Dat maakte het koffiebedrijf dinsdag nabeurs bekend.

De identieke omzet - in de winkels die een jaar eerder ook open waren - daalde in de Verenigde Staten met 2 procent. Het aantal transactie in de VS daalde met 6 procent. 

De nettowinst daalde 7,5 procent in kwartaal dat eindigde in juni, en dat het derde kwartaal van het gebroken boekjaar is voor Starbucks. Investeringen in aanbiedingen en lonen in de Verenigde Staten werden deels goedgemaakt door hogere prijzen,. 

CFO Rachel Ruggeri zei dat inspanningen om de service te verbeteren en efficiënter te worden hun vruchten afwerpen maar dat het merk meer te doen heeft. 

Het bedrijf uit Seattle ziet de laatste tijd de omzet in zijn belangrijkste markten Amerika en China inzakken en moest zijn verwachtingen dit jaar al twee keer omlaag bijstellen. 

Het aandeel dat vorig jaar boven 100 dollar stond, sloot dinsdag op 75,94 dollar. In de handel nabeurs steeg het aandeel 1,9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Elliot bouwt aanzienlijk belang op in Starbucks
  2. Grubhub bezorgt koffie van Starbucks

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Starbucks Corp kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.