Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
PayPal verhoogt jaaroutlook
Beeld: ABM Financial News

PayPal verhoogt jaaroutlook

(ABM FN-Dow Jones) PayPal heeft na een sterk tweede kwartaal de outlook voor heel het boekjaar verhoogd. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse betaaldienst.

"Gezien de kracht van ons bedrijf verhogen we onze verwachtingen voor 2024 en verhogen we onze aandeleninkoop", zei CEO Alex Chriss in een toelichting. "We opereren vanuit een sterke positie, presteren voor onze klanten en richten ons op winstgevende groei op de lange termijn", zei de topman.

PayPal rekent nu voor heel 2024 op een winst per aandeel van 3,88 tot 3,98 dollar, waar dat eerder circa 3,65 dollar was.

De aangepaste winst per aandeel zal met 10 tot 15 procent stijgen ten opzichte van de 3,83 dollar die in 2023 in de boeken kwam. Eerder lag de verwachting op een winstgroei van circa 5 tot 10 procent.

Kwartaalcijfers

In het huidige derde kwartaal moet de omzet met circa 5 procent stijgen, zei PayPal dinsdag. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een groei van 7,5 procent.

In het tweede kwartaal werd een 8 procent hogere omzet op jaarbasis behaald van 7,9 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen kwam de omzetgroei uit op 9 procent.

De consensus rekende op een omzet van 7,8 miljard dollar in het tweede kwartaal.

De winst per aandeel schat PayPal voor het derde kwartaal in op 0,96 tot 0,98 dollar. Dit was in het tweede kwartaal 0,93 dollar.

De aangepaste winst per aandeel moet in het derde kwartaal stijgen met een "hoog enkelcijferig" percentage, zei PayPal dinsdag verder.

In het tweede kwartaal kwam de aangepaste winst op jaarbasis 36 procent hoger uit op 1,19 dollar. Hier ging de markt uit van 0,99 dollar.

Aandelen van PayPal noteerden dinsdag voorbeurs tot 6 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. PayPal: tijd om in te stappen?
  2. Paypal presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PayPal Holdings kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.