Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Stellantis overweegt prijsverlagingen na winstval
Beeld: ABM Financial News

Stellantis overweegt prijsverlagingen na winstval

(ABM FN-Dow Jones) Stellantis heeft in de eerste jaarhelft de winst fors zien terugvallen, waardoor het overweegt om de prijzen te verlagen en de productie terug te schroeven. Dit bleek donderdag uit cijfers van de autofabrikant, onder meer bekend van de merken Fiat en Peugeot. 

De winst liep terug, nadat er minder auto's werden verkocht, terwijl ook de omzetmix ongunstig was. De voorraden in de VS bleven nog altijd hoog. CFO Natalie Knight zei dat prijsverlagingen vermoedelijk nodig zijn om klanten te trekken en om van de huidige voorraden af te komen om ruimte te maken voor nieuwere modellen later dit jaar. 

"Het is duidelijk dat we in een transitiejaar zitten", aldus Knight. De voorraden in de VS trokken volgens haar in het afgelopen jaar nog altijd aan, terwijl die in Europa juist met 3 procent terugliepen. Ongunstige wisselkoersen, herstructureringskosten en een tegenvallende transitie naar elektrische auto's drukten eveneens op de resultaten. 

De outlook voor heel het jaar werd wel gehandhaafd, waarbij er nog steeds 20 nieuwe modellen gelanceerd zullen worden. De aangepaste operationele winstmarge moet eveneens nog steeds in de dubbele cijfers uitkomen, nadat deze in de eerste jaarhelft 10 procent bedroeg. 

In het afgelopen halfjaar liep de nettowinst met 48 procent terug tot 5,65 miljard euro, waar analisten mikten op 6,25 miljard euro. 

De omzet liep met 14 procent terug tot 85,02 miljard euro. De consensus mikte hier op 86,50 miljard euro. De aangepaste operationele winst daalde met 40 procent tot 8,46 miljard euro. 

Er stroomde 392 miljoen euro uit het bedrijf, terwijl de kasstroom een jaar eerder nog 8,65 miljard euro positief was. Stellantis blijft voor heel het jaar mikken op een positieve kasstroom. 

Het aandeel Stellantis daalde donderdagochtend met 8 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Taxaties Stellantis fors omlaag
  2. ACEA: Europese autoverkoop gedaald

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STELLANTIS NV kopen verkopen

57% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.