Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: verbluffend sterke marge bij Unilever
Beeld: Unilever

Beursblik: verbluffend sterke marge bij Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de verwachtingen ruim overtroffen met de behaalde marge in het eerste halfjaar, waardoor de outlook voor de marge ook fors omhoog kon, wat de tegenvallende onderliggende omzetgroei overschaduwt. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

De analisten vragen zich wel af of het verstandig is dat Unilever zich vastlegt op een marge dit jaar van meer dan 18 procent, gezien de prijsdruk in de sector en de beperkte ruimte voor verder herstel van de brutomarge in de tweede helft van het jaar.

Vooralsnog zullen de winstverwachtingen van analisten door deze margedoelstelling met 7 tot 8 procent stijgen, denkt Jefferies.

De autonome groei in het tweede kwartaal van 3,9 procent was lager dan de consensusverwachting van 4,3 procent, hoewel Jefferies zelf rekende op slechts 3,4 procent.

Met name de prijsverhogingen van 1,0 procent lagen onder de consensus van 1,6 procent, terwijl Jefferies ook hier dichter in de buurt zat met 0,9 procent.

De operationele winstmarge van 19,6 procent was een algemene verrassing: de consensus lag op 17,6 procent en Jefferies zat op 17,5 procent.

In de tweede helft van het jaar zal de marge minder snel stijgen, stelde Unilever. Toch rekent het bedrijf op een substantieel hogere marge over het hele jaar. Jefferies rekent op basis van de indicaties op een stijging van de brutomarge met 50 tot 100 basispunten in de tweede helft, tegen 420 basispunten in de eerste helft van het jaar.

Unilever verhoogde het dividend voor het eerst sinds eind 2020, met 3 procent tot 0,44 euro per aandeel.

Jefferies heeft een Underperform advies op Unilever. Het aandeel steeg donderdag met 6,8 procent naar 55,96 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sky News: Unilever zet huidverzorgingsmerken te koop
  2. Ronduit indrukwekkende verbetering cijfers Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.